• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.02.2015

21:30

MOBILNI TELEFON JE NEPRIJATELJI LEPOTE! Mnogo priče uništava kožu

Ljubav

MOBILNI TELEFON JE NEPRIJATELJI LEPOTE! Mnogo priče uništava kožu

Podeli vest

Svaki put kada pričate mobilnim telefonom izlažete svoju kožu riziku. U svetu gde su selfiji svakodnevna pojava, neizbežno je koristiti mobilni telefon nebrojeno puta na dan. Bubuljice, bore i tamne mrlje na koži samo su neke od negativnih posledica koje nam se javljaju na licu od korišćenja mobilnih.

Pročitajte neke od jednostavnih načina kako da spasete svoju kožu.


Bore


Problem: Konstantno gledanje u tastaturu šteti vam više nego što možete da zamislite. Duže gledanje nadole može da stvori tzv. techneck - bore ispod brade i oko vrata, dok gledanje u presitna slova stvara bore oko očiju.


Rešenje: Vrat i dekolte su jedno od prvih mesta na kojima primećujemo znakove starenja. Pobrinite se da sve svoje proizvode za negu proširite i na to područje.

Čitanje sitnih slova na ekranu stvara sitne bore oko očiju, a prislanjanje aparata uz obraz od toplote i nečistoća prouzrokuje bubuljice


Problem: Kad primetite osip na koži, uzmite u obzir činjenicu da je možda vaš mobilni telefon glavni krivac tome. Nedavna istraživanja su pokazala da hrom i gvožđe iz mobilnog mogu da izazovu reakciju na koži koja se zove alergijski dermatitis.

Kožne alergije


Rešenje: Ako imate osetljivu kožu, stavite telefon u plastičnu futrolu, a ekran prekrijte providnom folijom da biste sprečili iritacije na licu i prstima.


Bubuljice


Problem: Da li znate da vaš mobilni telefon ima više bakterija nego ručka na toaletu?! Samo pomislite na svu šminku i znoj koji ostavljate na njemu posle svakog razgovora. Upravo ta prljavština može da prouzrokuje pojavu bubuljica na licu.


Rešenje: Postoji mnogo različitih načina da očistite telefon, a ne bi bilo loše da kupite i slušalice.


Podočnjaci


Problem: LED svetlo iz telefona može da utiče na kvalitet sna. Plavi sjaj koji dolazi iz ekrana telefona, kompjutera i tableta može da nam poremeti unutrašnji sat, što dovodi do nesanice.


Rešenje: Manje sna znači više podočnjaka. Sprečite oticanje i tamne krugove antiejdž kremom za područje oko očiju. Ili još bolje - za buđenje koristite budilnik.


Tamne fleke


Problem: Setite se koliko traju vaši razgovori. Pregrevanje može da prouzrokuje velike probleme na koži. Nepotrebna toplota ometa proizvodnju pigmenta melanina i uzrokuje tamne fleke po koži.
Rešenje: Vodite računa da vam telefon ne dodiruje kožu lica predugo. Ako ste sami, uključite mikrofon.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija