• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.11.2015

17:38

BUNDEVA KAO UKRAS Ideje za jesenju dekoraciju kuće

Ljubav

BUNDEVA KAO UKRAS Ideje za jesenju dekoraciju kuće

Podeli vest

Mnogi su ovaj plod jeseni pre nekoliko dana pretvarali u najstrašnije maske i plašili okolinu, a zapravo bundeva može da posluži kao veoma lepa dekoracija

U kombinaciji sa svežim cvećem, bršljanom, suncokretom mogu da krase svaki prostor u kome se nađu. Neobičnim aranžmanima možete da ukrasite balkon, omiljeni kutak u stanu ili slavsku trpezu.
Potrebne su vam bundeve, šarene tikvice, sezonsko voće, osušeno lišće divljeg kestena, hrasta, suva trava, korpice.
Jesenji aranžmani unose pozitivnu energiju u prostor u kome se nalaze. Žute, zelene, crvene tikvice, zvonastog, kruškastog, loptastog, nepravilnog oblika mogu da vam posluže kao osnova za pravljenje pravih malih umetničkih dela.

(VIDEO) SAVRŠENA JESENJA IKEBANA Uživajte u bašti i kad dođu prve kiše!


Iznenadite goste


Stepenište ispred kuće ili sam ulaz ukrasite bundevama i saksijama s raznobojnim hrizantemama. Na svaki stepenik stavite po jednu veću bundevu i jednu do dve saksije s cvećem. Vaši gosti biće oduševljeni takvim "dočekom".


Dobrodošlica


Ispred ulaznih vrata, bez obzira na to da li živite u kući ili stambenoj zgradi, postavite odbačeni stočić i oko njega rasporedite nekoliko velikih bundeva. Napunite vazu raznobojnim hrizantemama, a oko nje poređajte male tikve raznih boja, veličina i oblika. Zadivićete i komšije i prolaznike.


Oživite kuhinju


S kuhinjske police sklonite teglice za začinima, postavite jednu srednju i nekoliko manjih bundeva, korpicu od pruća napunjenu ukrasnim tikvicama, flašu s nekoliko svežih cvetova i grančicom bršljana itd.

(VIDEO) DEDA, BRAVO! Napravio kuću na drvetu za svoje unuke!


Za švedski sto


Za opušteno druženje s prijateljima, pripremite švedski sto, a njega obogatite neobičnim aranžmanom od bundeve. Na sredinu stola postavite bundevu srednje veličine i oko nje poređajte klipove kukuruza, jabuku, grozd...


Za slavsku trpezu


Slavsku trpezu dekorišite jednom bundevom srednje veličine i s nekoliko manjih. Uklopite boju salveta, stolnjaka i servisa s narandžastom i niko neće moći da odoli.


Za romantične trenutke


Obradujte voljenu osobu romantičnom večerom. Na staklene svećnjake zalepite po jedan suvi list i poređajte raznobojne tikve po stolu. Zapalite mirišljave sveće i uživajte u romantičnoj večeri.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija