• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92/informer.rs

22.10.2016

17:56

FANTASTIČAN TRIK Kako da zaspite za samo minut i probudite se odmorni!

Ljubav

FANTASTIČAN TRIK Kako da zaspite za samo minut i probudite se odmorni!

Podeli vest

Koliko puta ste se umorni okretali u krevetu i niste mogli da zaspite? Ovo je vrlo jednostavan trik koji je osmislio lekar Enru Vil, a koji zaista pomaže da utonete brzo u san

Radi se o metodi  "4-7-8" koja efikasno pomaže ljudima koji imaju problema sa spavanjem. Navodno pomaže da se utone u san u samo jednoj minuti. 

Osmislio ju je doktor Enru Vil, a radi se zapravo o brzom opuštanju tela. 

Evo šta bi trebalo da uradite: 
Udišite polako kroz nos 4 sekunde
Zadržite dah 7 sedam sekundi
Izdišite polako 8 sekundi

Postupak ponajvljajte sve dok ne zaspite, a prosečno je dovoljno svega nekoliko puta. Ipak, ako ste pre spavanja bili vrlo aktivni, trebaće vam malo više vremena. 

Doktor kaže da ovakav način disanja usporava rad srce dok se u isto vreme u mozgu se otpuštaju hormoni koji smiruju telo. 

Pogledajte u videu kako se praktikuje ova metoda.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija