• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: budi.in.hr

04.05.2017

10:00

KOJI JE ROK TRAJANJA ŠMINKE? Obratite pažnju da ne biste ugrozili svoje zdravlje!

Ljubav

KOJI JE ROK TRAJANJA ŠMINKE? Obratite pažnju da ne biste ugrozili svoje zdravlje!

Podeli vest

Na svakom proizvodu nalazi se simbol - otvorena kutijica s upisanim brojem i velikim slovom M

Broj označava koliko meseci nakon otvaranja taj proizvod garantovano zadržava sve svoje karakteristike.

MOMCI ODGOVORILI NA VEČITO PITANJE: Da li više vole "obrijanu" ili šumicu?

Najosetljiviji proizvod na moguće kontaminacije je maskara, a zatim slede kreme koje se iz pakovanja i kutijica uzimaju prstima, te ih zato treba iskoristiti u naznačenom roku. Proizvodi koji ne sadrže vodu (puderi, senke za oči, ruževi...) znatno su otporniji i njihov rok trajanja može bitii duži od dve godine.

Promena mirisa je prvi signal da proizvod više ne treba upotrebljavati. Ako preparat promeni i boju, teksturu i izaziva drugačiji osećaj na koži prilikom nanošenja, bacite ga odmah jer, u suprotnom, rizikujete iritacije, nastanak akni, pa čak i ozbiljne upalne procese na koži.

ZABRINJAVAJUĆE! Ovako danas raskida 80 odsto parova

Naravno, svi smo skloni tome da omiljeni ruž ili senku upotrebljavamo godinama, jer traju i traju, a i mala je verovatnoća da za svaki ruž pouzdano znamo kada smo ga prvi put upotrebili i kad mu ističe rok trajanja. Ovi proizvodi najčešće ne sadrže vodu i, pravilnim čuvanjem, mogu zadržati svoje karakteristike i dve-tri godine. Međutim, bacite ih ako počnu čudno da mirišu ili ako promene boju - bolje je odreći ih se nego rizikovati.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija