• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/infomer.rs

30.11.2017

11:17

PSI SU PAMETNIJI OD MAČAKA! Zanimljivi rezultati istraživanja

Ljubav

PSI SU PAMETNIJI OD MAČAKA! Zanimljivi rezultati istraživanja

Podeli vest

Prva studija koja zapravo pokazuje da psi imaju više kortikalnih neurona u mozgu od mačaka!

Dobro ste pročitali! Ispostavlja se da psi imaju više kortikalnih neurona, zaduženih za razmišljanje, planiranje i ponašanje od svojih najvećih suparnika – mačaka! 

Tako psi imaju čak oko 530 miliona neurona dok mačke imaju „samo“ 250 miliona, pokazuje istraživanje Univerziteta Vanderbilt. 

 -Naši rezultati pokazuju da psi biološki imaju mnogo veću mogućnost da urade mnogo kompleksije i fleksibilnije stvari u svom životu od mačaka. A sada konačno imamo i neki dokaz da tvrdimo da mačke ipak nisu pametnije od pasa -  kaže Herkulano-Huzel, jedan od autora studije. 

Iako su „pametniji“ od mačaka psi očigledno nisu navikli da koriste sve sposobnosti kojima su obdareni, pa tako mačke i dalje dominiraju na listi „najpametnijih“.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija