• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav & zdravlje

04.06.2018

19:51

ČUDNE ČINJENICE O ŽENAMA: Vide više boja, ugoje svakog muškarca...

Ljubav

ČUDNE ČINJENICE O ŽENAMA: Vide više boja, ugoje svakog muškarca...

Podeli vest

Žene su izmislile pelene za jednokratnu upotrebu, papirne kese, kantu za smeće sa nožnom pedalom, mašinu za pranje sudova...

Sve knjige o tome kako razumeti žene nemaju nikakve veze sa biološkim i društvenim činjenicama o lepšoj i nežnijoj polovini čovečanstva. Na primer, zašto žene žive 2-10 godina duže od muškaraca širom sveta. U ovom tekstu saznaćete neke sjajne, pomalo neverovatne i kontroverzne, ali istinite činjenice o ženama.

Žene vide više boja
Da li ste se ikada svađali sa svojom prijateljicom oko belih zavesa za koje je ona tvrdila da su bež ili krem? Razlog tome je što žene u proseku vide 20 odsto više razlika u bojama i oblicima.

Pojačano čulo mirisa
Pojačano čulo je pomagalo našim precima da prežive, a ženama, koje su bili glavni sakupljači, pomagalo je da odaberu pravu hranu za svoju porodicu. Kako ugoditi tom pojačanom čulu - možda nekim cvećem?

Od početka života žene su bolje u čitanju lica, gestova, tona glasa, zbog čega su superiorni sagovornici i društvene vođe

Veliki pronalazači
Meri Anderson je izmislila vetrobranska stakla 1903. godine. Žene su tokom godina izmislile i pelene za jednokratnu upotrebu, papirne kese, nereflektujuće staklo, kantu za smeće sa nožnom pedalom, mašinu za pranje sudova i još mnogo toga.

Pixabay

Čitanje licaOd početka života žene su bolje u čitanju lica, gestova, tona glasa, zbog čega su superiorni sagovornici i društvene vođe. Čak i u grupi ljudi, sve društvene interakcije pre bi vodila alfa žena nego alfa muškarac.

Dugovečne žene

Ponekada razlika u životu muškaraca i žena može iznositi i čitavu deceniju, ali je u proseku 2-3 godine širom sveta. Ovo ne važi samo za žene. Ženke orangutana i šimpanzi će takođe nadživeti svoje muške partnere.

Mrze da rizikuju
Možda ste primetili da žene nerado rizikuju i za to postoji naučni razlog. Prednji cingularni korteks, deo mozga koji vaga opcije kada donosimo odluke, veći je kod žena nego kod muškaraca. Neki tvrde da je ovo evolucijski način da učini žene boljim čuvarima i spasiocima "plemena" tokom prikupljanja hrane i organizovanja društvenog života.

Ugoje svakog muškarca
Iznenađujuće, mnogo muškaraca u dugim vezama se ugoji, a za to mogu biti odgovorne njihove žene. One se prebace na "režim brige", što rezultira prekomernim hranjenjem muškarca (sa namerom da imaju pored sebe snažnog "ratnika"). Postoji i nesvesna namera da učine muškarca manje privlačnim drugim ženama.

stocksnap.io

Razne studije su pokazale da je žena atraktivnija što plodnije izgleda

Stil pre udobnosti
Ova čudnovatost nema naučno objašnjenje - samo društveno. Društvo, a danas i mediji pritiskaju žene da se drže određenog standarda, bilo da se radi o malim stopalima ili velikoj pozadini, što rezultira time da žene radije biraju modu u odnosu na udobnost.

Možda ćelije
U proseku, ženski mozak je devet odsto manji od muškog. Ipak, ovo nema uticaj na kognitivne sposobnosti, jer je količina ćelija ista, samo su gušće raspoređene.

2
kilograma ruža za usne žene poližu ili pojedu sa hranom u toku života

Zrelost je atraktivna
Razne studije su pokazale da je žena atraktivnija što plodnije izgleda, pa su žene koje su rađale veoma ženstvenog tela, kao i one koje ne koriste kontraceptivne pilule privlačnije muškarcima. Muškarce privlači i ženski miris i ton glasa.

Pixabay

Štikle za muškarce
Tamo negde 1600-ih godina, štikle su uvedene u žensku modu kako bi imitirale muškarce koji su nosili štikle kao znak muževnosti i statusa.

Ukusni ruž za usne
Kada uzmete u obzir broj ruževa kupljenih tokom života, ispostaviće se da žene poližu ili pojedu sa hranom skoro dva kilograma ruža u toku života. To je 533,76 ruža. Naravno, za neke žene je ovaj broj mnogo veći ili mnogo manji jer zavisi od kulture ili zemlje, ali je to prosečna cifra.

Manja otpornost na alkohol
Verovali ili ne, alkohol je opasniji za žene jer su sklonije bolestima jetre kao što je hepatitis (upala jetre) i imaju veće šanse da preminu od ciroze jetre (hronična bolest jetre). Žene imaju i veće šanse da pate od oštećenja mozga od alkohola, kao što je gubitak mentalnih funkcija i smanjenje veličine mozga.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija