• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs/Informer.rs

08.12.2018

14:23

RAZLOZI NISU NIMALO NAIVNI: Zašto žene ogovaraju?

Ljubav

RAZLOZI NISU NIMALO NAIVNI: Zašto žene ogovaraju?

Podeli vest

Mislili smo da je ogovaranje bezazlen "sport" kom pribegavamo kako bismo "ubili" vreme. Ali sa Univerziteta u Floridi stiže upozoravajući zaključak, barem kad je u pitanju žensko ogovaranje

Istraživanje je pokazalo da odrasle žene koriste iste tehnike kao i tinejdžerke u želji da unište nečiju reputaciju. Više studija potvrdilo je istu stvar - žene su sklonije da šire negativne informacije o drugim ženama koje smatraju pretnjom. Direktnu pretnju predstavljaju žene koje pokušavaju da "ukradu" partnera, indirektnu nevine, ali fizički atraktivne ili provokativno obučene dame.

Naučnici ovo objašnjavaju evolutivnim razlozima. Žena je nekad morala da privuče i zadrži kvalitetnog muškarca jer je od njega zavisila budućnost porodice. Sada, sa obrazovanjem, emancipacijom i nezavisnošću žena, to više nije toliko važno, ali i dalje je mnogo lakše ako pored sebe ima kvalitetnog partnera, pa se stari "običaj" zadržao.

UPOZORILI SMO VAS! Ovaj horoskopski znak je veliki borac, ali NEMILOSRDAN DO KOSKE!

tručnjaci upozoravaju da ogovaranje nije naivno, pogotovo u doba društvenih mreža kad je lako narušiti nečiju reputaciju jer se vesti brzo šire, pa i oni koje uopšte ne poznajemo stvaraju neko mišljenje o nama. Posledice mogu biti ozbiljne jer ljudi prijatelje, saradnike i romantične partnere često biraju prema reputaciji, a žene sa narušenim ugledom izgledaju manje moralno, pouzdano i poželjno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija