• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs/Informer.rs

08.02.2019

11:42

MISLITE DA STE NEPRIVLAČNI ZA TERETANU? Pa baš zato treba da vežbate!

Ljubav

MISLITE DA STE NEPRIVLAČNI ZA TERETANU? Pa baš zato treba da vežbate!

Podeli vest

Više od petine ispitanika reklo je da, kada na društvenim mrežama vidi tuđe fotografije iz teretane, oseća pritisak da mora podjednako dobro da izgleda

Najnovije britansko istraživanje pokazuje da je čak trećina ispitanika starosti od 18 do 35 godina previše svesna sopstvenog izgleda da bi lagodno išla u teretanu.

A kakav uticaj ima imidž savršenog vežbača ili vežbačice, kreiran na društvenim mrežama? Više od petine ispitanika reklo je da, kada na društvenim mrežama vidi tuđe fotografije iz teretane, oseća pritisak da mora podjednako dobro da izgleda. Takođe, 32 odsto žena priznalo je da bi želelo da vidi znatno realističnije sopstvene fotografije u društvenim medijima, dok isto želi 22 odsto muškaraca.

LEČENJE DEPRESIJE ISHRANOM! Creva su važna i za mentalno zdravlje

Rezultat toga je da gotovo trećina Britanaca smatra da društvene mreže više demotivišu nego što pomažu da budemo u dobroj formi. A zbog čega još se ne odlučujemo na vežbanje? Dovoljno vitkim da bi kročili ponosno u salu ne oseća se 23 odsto ispitanika, 24 odsto je zabrinuto da će svi gledati u njih kada se pojave, a 11 odsto njih kaže da ne voli kad im je prevruće i kada se znoje.

Studija je pokazala i da 62 odsto žena smatra da bi realističnije fotografije poznatih ličnosti ili "influensera" iz polja vežbi na društvenim mrežama ohrabrile mlade ljude da se pozabave fitnesom i sopstvenim zdravljem, a sa tim se slaže i gotovo polovina muškaraca.

Foto: Shutterstock

U prilog tezi da "Ko želi nađe način, ko ne želi nađe izgovor", podsetimo da osim u teretani možete da vežbate kod kuće, trčiite, vozite bicikl... ili samo žustro pešačite po pola sata dnevno.  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija