• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.02.2019

10:24

OVA ŽENA ZARAĐUJE 30 MILIONA EVRA GODIŠNJE! Ko je Kjara Feranji, koju proučavaju na Harvardu?

Ljubav

OVA ŽENA ZARAĐUJE 30 MILIONA EVRA GODIŠNJE! Ko je Kjara Feranji, koju proučavaju na Harvardu?

Podeli vest

Svetski poznata influencerka i preduzetnica, Kjara Feranji, postala je prava senzacija modnog sveta, ali i društvenih mreža

Ova 31-godišnja blogerka trenutno ima više od 16 miliona Instagram pratilaca, a prošle godine je sa svojom kompanijom kao i nastupima u raznim kampanjama ostvarila prihod od 30 miliona evra.

Svoj hobi uspela je da pretvori u posao. Naime, od svog bloga The Blonde Salad uspela je da stvori modnu web stranicu, gotovo kultnog statusa, a njena kancelarija se nalazi preko puta najpoznatijeg italijanskog nacionalnog novinskog tornja Palazzo dell'Informazionea.

Foto: reuters/tanjug

Kako bi u potpunosti zaokružila modni svet pokrenula je i novi projekat onlajn radionicu lepote pod nazivom Beauty Bites. Uz to, ove godine postala je izvršna direktorka svih svojih kompanija, pa je proglašena ambasadorom LVMH nagrade. Takođe, ove godine će prvi prisustvovati i dodeli Oskara, piše Fajnenšel Tajms.

Svoju karijeru započela je pre deset godina za vreme studija. U to vreme ova uspešna preduzetnica, bila je studentkinja pravnog fakulteta u Bolonji kog je napustila tik pre završetka. Naime, zbog uspešne karijere napustila je fakultet iako su joj ostala svega tri ispita.

Kako se njena blogerska karijera razvijala, 2013. godine odlučila je da promeni svoj blog, pa da u Los Anđelesu osnuje kompaniju TBS Crew (The Blonde Salad Crew) u kojoj je zaposlila desetak stručnjaka iz područja mode i lifestyle-a. Nedugo posle, stvorila je i svoj zaštitni znak, oko koje namiguje, a osnovala je i onlajn trgovinu, Chiara Ferragni Collection e-shop, preko koje prodaje sopstvenu kolekciju obuće i ostalih proizvoda.

PLAVOKOSA ITALIJANKA OSVAJA SVET! Ona je modna blogerka i nalazi se na Forbsovoj listi BOGATIH!

Njen brend trenutno je sastavni deo ponude u više od 300 maloprodajnih mesta, od Pariza do Njujorka. U svoj tim ljudi uključila je i svoju mlađu sestru Valentinu Feranji, koja trenutno ima nešto više od 2,4 milijuna Instagram pratilaca.

Njeno bogato iskustvo privuklo je i pažnju akademske zajednice koje njen primer sada koristi i u analizama poslovnog uspeha na poznatom Harvardskom univerzitetu. Uz to, 2017. godine osvojila je titulu najuticajnije svetske influenserke, a godinu dana ranije ugledni portal Forbs uvrstio ju je na listu uspešnih osoba ispod 30 godina.

Kjaru i njenog supruga, poznatog italijanskog repera Fedeza brojni mediji nazivaju 'iLiderima'. Ova mlada influenserka postala je i muza poznatoj kozmetičkoj kući Lankom, zaštitno je lice brenda donjeg veša Intimissimi, a može se pohvaliti i sa igračkom Barbie koja je napravljena po njenom liku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija