• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zadovoljna.hr

07.03.2019

14:46

ŠEST najpopularnijih parfema svih vremena po izboru Francuskinja

Ljubav

ŠEST najpopularnijih parfema svih vremena po izboru Francuskinja

Podeli vest

Uz pomoć poznatog francuskog dizajnera parfema Francisa Kurkdjiana, magazin Vog napravio je listu najpopularnijih francuskih parfema svih vremena

U nastavku proverite koji su se klasici našli na tom popisu, zašto su prema Kurkdjianovu mišljenju toliko posebni i zbog čega ih Francuskinje toliko vole. 

1. Chanel N°5 

To je legendarni parfem koji u sebi nosi ideju ženstvenosti. Sećanje na Merlin Monro koja ga je nosila i modnu kuću Šanel zajedno, to je nešto neverovatno. Može da vam se svidi ili ne, s obzirom na to da je napravljen pre skoro 100 godina i vrlo je poseban, ali morate da ga probate. 

2. Cacharel Anaïs Anaïs 

L’Air du Temps Nine Riči nekada je bio prvi parfem koji biste dali mladoj devojci. Ovih dana to je Cacharelov Anaïs Anaïs. Nije lagan jer ima veliku auru, ali je vrlo svetao i prozračno cvetan. 

Foto: Pixabay



3. Guerlain Shalimar 

U jednom trenutku jednostavno želite da isprobate parfem svoje majke. Shalimar je ikona. Vrlo je francuski. Možete da ga osetite u pozorištima ili operi. 

4. Yves Saint Laurent Opium 

Prvo imate Yvesa Sainta Laurenta, zatim imate modu, i onda dolazi Opium. Miris tog parfema kao da je iz nekog drugog veka jer parfemi u to vreme nisu imali voćne note koje danas mnogo koristimo. Ideja ovog parfema više nije skandalozna kao što je nekada bila, ali još uvek ima nešto posebno u njegovom nazivu. 

Foto: Pixabay



5. Kenzo Flower by Kenzo 

Ovo je jedan velik orijentalni parfem. U sebi nosi gornje cvetne note i nešto vrlo puderasto, skoro kao miris kompaktnog pudera. Ako pogledate popis najprodavanijih parfema u drugim zemljama, shvatićete da je ovaj parfem s mirisom ruža za usne nešto što uglavnom viđate u Francuskoj i nigde drugde. Radi se o klasiku. 

6. Chanel Coco Mademoiselle 

"Skoro svaka žena koju poznajem imala ga je u jednom trenutku. On u sebi nosi samu srž ideje o Francuskinjama. Vrlo je savremen, šik, elegantan. To je jedan voćno-cvetni parfem koji pripada parfemskoj grupi chypre. Chypre parfemi su vrlo francuski. Oni su apstraktna grupa mirisa. Nisu agresivni, ali pomalo su misteriozni. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cira

pre 5 godina

Boze sacuvaj, najgori parfem svih vremena Kenzo Flower by Kenzo.

Opet Ja

pre 5 godina

Ne Samo Kenzo Flower Nego I opijum a ni shanel 5 Nije Nista bolji Sve su cvijetni I teški mirisi koje neke žene vole a neke preziru.

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija