• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

03.04.2019

10:05

ZBOG čega City Expert ima najniže provizije na tržištu nekretnina?

Ljubav

ZBOG čega City Expert ima najniže provizije na tržištu nekretnina?

Podeli vest

City Expert agencija za nekretnine je od samog početka privukla veliku pažnju javnosti, zato što je odlučila da neke stvari radi malo drugačije. Umesto tradicionalnog pristupa poslovima prodaje i izdavanja nekretnina, u ovoj agenciji za nekretnine se većina posla obavlja onlajn, preko samog vebsajta, dok se ostali deo rešava direktno bez agenta za nekretnine prisutnog na terenu. Ovakav model poslovanja je omogućio da City Expert ima najniže provizije na tržištu nekretnina

Kako su agenti zaista neophodni u toku procesa prodaje i izdavanja nekretnina, u City Expert-u su oni dostupni tokom celog radnog dana. Svi vlasnici nekrenina, ali i svaki kupac i zakupac imaju svog agenta koji prate njihov slučaj i koji mogu da im odgovore na sva pitanja. Da ne bi bilo nepotrebnog šetanja i sastanaka u sred radnog vremena, agenti isključivo rade telefonom i preko email-a, kako bi svim korisnicima mogli da reše pravno-administrativne nedoumice iz centrale, kancelarije City Expert-a.

Ovakav poslovni model je doveo do povećanog broja zainteresovanih kupaca i zakupaca, ali i do toga da agencija ostvaruje veliku uštedu novca. Samim tim, City Expert nudi najniže provizije za vlasnike koji prodaju nekretninu, 1.8% od prodajne cene (PDV je uračunat u cenu), dok za vlasnike nekretnina za izdavanje provizija iznosi 45% od prvog mesečnog zakupa. U cenu posredničke provizije je uračunata i izrada multimedijalne prezentacije, izlazak fotografa na teren, usluge agenta za nekretnine i konsultacije sa pravnom službom.

Da bi poslovni model bio isplativ i da bi City Expert svima mogao da ponudi najnižu proviziju na tržištu nekretnina, mnoge usluge za koje je bilo potrebno fizičko prisustvo su sada digitalizovane. Dokumentaciju je moguće poslati elektronski, zakazivanje gledanja se odvija preko sajta (slično kao planiranje putovanja ili kupovina avio karata), a samom gledanju prethodi virtuelno razgledanje. Virtuelno razgledanje omogućava kupcima i zakupcima da se detaljno upoznaju sa nekretninom i da na samom razgledanju samo potvrde ono što su videli onlajn.

Ceo proces prodaje i izdavanja stanova, kuća ili poslovnih prostora je sveden na niz jasno podeljenih radnji. Za svaku radnju postoji određeni vremenski okvir u kojem ona treba da se realizuje i postoji zadužena osoba koja radi na tom zadatku. Na ovaj način povećana je efikasnost i ubrzan je ceo proces. Ušteda vremena povlači i uštedu novca, koja potom omogućava i konkurentne cene usluge.

Ovakav sistem funkcioniše zahvaljujući tehnologiji koja igra veliku ulogu u prodaji i izdavanju nekretnina. Sve informacije o nekretnini se nalaze na vebsajtu i svaki korisnik koji je zainteresovan za kupovinu i iznajmljivanje nekretnine može u bilo kom trenutku da pogleda onlajn prezentaciju. City Expert internet servis ima nekoliko različitih filtera za pretraživanje nekretnina, pa će korisnici vrlo brzo moći da pronađu baš ono što im odgovara.

Nakon što pogledaju prezentaciju nekretnine, oni zakazuju gledanje preko aplikacije i stupaju u direktan kontakt sa vlasnikom.

City Expert je novi model poslovanja uveo u 2018. godini, a već četiri godine posluje kao tehnološki najnaprednija agencija za nekretnine u Beogradu i Novom Sadu. Sa preko 300 000 poseta mesečno, City Expert svim vlasnicima nekretnina omogućava veliku vidljivost. A, kako nije u pitanju samo još jedan portal za oglašavanje, ovde je na jednom mestu moguće proveriti dokumentaciju, izdati ili prodati nekretninu uz pomoć agenta i dobiti pravnu pomoć za sastavljanje predugovora odnosno ugovora o zakupu i prodaji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ĐUKA

pre 4 godine

Niste napisali i "poticaj" o d 1,2 miliona evra u dva navrata cca 400+800k iz evropskih predpristupnih fondova bespovratno kao pomoć start up agenciji koja to nije jer toplu vodu iz bojlera samo skupom foto opremom ne možete da nazovete inovacijom. Klaster nekretnina i komora Beograda ćute Jer ko bi se drznuo da kaže reč nekome ko je ladno za toplu vodu uzeo preko miliona do neka deca politički sposobnih roditelja.Inače sve gore navedeno radi se u svim normalnim naprednim agencijama ali iste nemaju na raspolaganju milion za pokrivanje troškova cena rada ,marketinga i dr. poslovanja po tim cenama.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija