• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje

22.04.2019

12:46

NOGE NA SUNCE! Da li ste spremni za prolećno lickanje stopala?

Ljubav

NOGE NA SUNCE! Da li ste spremni za prolećno lickanje stopala?

Podeli vest

Ako želite da vam stopala, a naročito pete budu lepe, meke i negovane, razmazite ih domaćom kupkom, pilingom i hranljivom kremom...

Lepa stopala, neizostavan deo nege svake žene, s lepim vremenom dobijaju posebnu pažnju. Otvorena obuća pokazuje i najmanje nedostatke, pa je dobar pedikir prvi na listi tretmana. Za onaj u kućnoj varijanti vam nije potrebno mnogo - ako želite da vam stopala, a naročito pete budu lepe, meke i negovane, razmazite ih domaćom kupkom, pilingom i hranljivom kremom.

Prirodan piling

Odakle da krenete sa pedikirom u kućnim uslovima i sa potpuno prirodnim sredstvima? Najpre acetonom skinite lak. Ako su nokti zbog čestog lakiranja postali žuti, dozvolite im da izvestan period "dišu" i vratite im prirodnu boju tako što ćete ih narednih dana premazivati kriškom limuna i čekati da dobro upiju limunov sok.

Foto: Shutterstock

Pomaže i kora od limuna

Uzmite jedan limun, prepolovite ga i iscedite ga. Potom koru u kojoj je ostala pulpa stavite s unutrašnjom stranom na petu i navucite čarapu. Važno je da unutrašnja strana limuna bude priljubljena uz petu. Ostanite tako oko pola sata pa sklonite limun i iznenadićete se koliko vam koža izgleda bolje. Naime, kora od limuna i pulpa sadrže eterična ulja koja omekšavaju i regenerišu kožu, a sokom od limuna možete povremeno premazati i stopala.

Kada skinete lak, u toplu kupku sipajte morsku so i dodajte par kapi svog omiljenog esencijalnog ulja ili malo suve lavande, ruzmarina, timijana, žalfije... i potopite noge. Topla kupka smanjuje napetost i pojačava delovanje eteričnih ulja koja mogu biti namenjena uklanjanju bolova, kožnih problema, prekomernog znojenja ili jednostavno uživanju. Držite noge u toploj vodi barem 20 minuta, a na kraju možete dodati i malo mleka kako bi ojačali nokte.

SUPER DIJETA! Kad hoćete da smršate najbolji je - LIMUN!

Nakon što se stopala odmore i koža na njima dobro omekša, vreme je da se oslobodite neuglednih zadebljanja nastalih od hodanja ili preuske obuće. To možete da učinite na klasičan način, uz pomoć kamena ili turpije, a potom stopala obradujte prirodnim pilingom kojim ćete ih masirati barem tri minuta.

Foto: Shutterstock

Piling možete da napravite od kašike smeđeg šećera, kašike maslinovog ulja, dve kapi esencijalnog ulja lavande ili ruzmarina i kašičice sode bikarbone. Ili, ako više volite, pomešajte kašiku morske soli, kašiku ulja od nevena i pet kapi pomorandžinog esencijalnog ulja. Piling radite jednom nedeljno kako bi stopala postala i ostala lepa.

JEDITE MLADI LUK KOLIKO ŽELITE! 8 trikova za uklanjanje lošeg zadaha!

Superhranljiva maska

Ako imate veoma suvu kožu, isprobajte superhranljivu hidratantnu masku napravljenu od kašike maslinovog ulja, kašike kakao putera i sadržine tri kapsule vitamina E (naći ćete ih u apoteci). Nakon kupke ili tuširanja, dok su pore još otvorene, umasirajte masku u stopala i potom nazujte pamučne čarape. Narednog dana isperite noge toplom vodom. Koža stopala će biti nahranjena i svilenkasta.

Moć ulja

Česta greška koju mnogi prave je pogrešno sečenje noktiju. Nokat treba odseći ravno i vrlo blago isturpijati uglove, jer u suprotnom može doći do urastanja. Treba biti oprezan i kod odstranjivanja zanoktica, a najčešće greške su sečenje neadekvatnim priborom, potiskivanje bez prethodnog omekšavanja i preduboko sečenje. Da bi izbegli neželjene rezultate najbolje je namazati prste bademovim uljem i guračem nežno potisnuti zanoktice prema korenu nokta. Zahvaljujući omekšaloj koži, skinućete taman onoliko koliko je potrebno.

Foto: Shutterstock

Na kraju vam preostaje da na stopala nanesete hranljivu kremu ili neko od prirodnih ulja. Pomešajte, recimo, jednake količine maslinovog i kokosovog ulja i po želji dodate nekoliko kapi omiljenog esencijalnog mirišljavog ulja. Ovu mešavinu stavite u plastičnu ili staklenu teglicu i čuvajte u frižideru.

 

NIJE NI ŠEĆER, NI MASTI! OVO je najopasnije u ishrani?!

Možete da pomešate i 20 grama nevenove masti sa 10 mililitara kapi vitamina A (naći ćete ih u apoteci), stavite u teglicu, pa u frižider. Svako veče pre odlaska na spavanje, premažite stopala ovom kremom, posebno pete, područje oko prstiju i nokte.
 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija