• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/J.Ž.

06.05.2019

19:31

DA LICE ZABLISTA! Sezonsko voće i povrće je najbolji adut lepote!

Ljubav

DA LICE ZABLISTA! Sezonsko voće i povrće je najbolji adut lepote!

Podeli vest

Viktorija Bekam troši i do 2.500 dolara za masku za lice od bisera i kavijara. Vi ne morate da imate ni bisere ni kavijar, dovoljno vam je malo para da zasenite licem i ovu poznatu trendseterku

Sastojci koji se nalaze u voću i povrću deo su i najskupljih krema, losiona, maski sa kojima se farmaceutske i kozmetičke kompanije nadmeću već decenijama. Tu, pored nas, raste voće i povrće koje može da vam pomogne da negujete lepotu svakodnevno, lako i brzo.

Šargarepa, crveni luk, trešnje, jagode sa čokoladom, zelena salata... Od svega ovoga možete da napravite maske za lice koje će vam pomoći da izgledate mlađe, sveže i odmorno, da ublažite bore, da se oslobodite pega od sunca...

Foto: Shutterstock

Maska od šargarepe kao botoks

Maska od šargarepe je potpuno prirodna, a zapravo zateže kožu i bolje od botoksa.
Sastojci: jedna kašika gustina, sveže isceđen sok od šargarepe (5 kašika) i jedna kašika kisele pavlake.
Priprema: U pola čaše vode rastvoriti gustin. Sipajte u šerpicu i dodajte 400 ml kipuće vode. Stavite na šporet i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Kad se smesa malo ohladi, dodajte sveže isceđen sok od šargarepe i pavlaku. Dobro promešajte i stavite na očišćeno lice. Ostavite masku na licu oko 25-30 minuta. Masku isperite toplom vodom i nanesite na lice hranljivu kremu, a preostalu količinu ostavite u frižider, jer možete ponovo da je iskoristite. Za dobar efekat maska se stavlja tri dana uzastopno. Uklanja tragove umora i sitne bore, koža postaje zategnuta, elastična i glatka jer je hidrirana.

(FOTO) NIJE BOLEST SVE ŠTO BOLI! Našminkane i na porođaju, od pudera do veštačkih trepavica!

Maska za lice Marije Antoanete

Sastojci: kašika konjaka, jedno jaje, 1/4 šolje mleka u prahu, sok od jednog limuna.
Sve sastojke sjedinite, mutite dok smesa ne postane penasta. Nanesite na lice. Ostavite je da se potpuno osuši, a onda se umijte mlakom vodom

Trešnje za mladalački sjaj

Tešnja, koja nam uskoro stiže, ima višestruka lekovita svojstva jer je bogata vitaminom C, B1, B2, B5, B6, kalcijumom, natrijumom, folnom kiselinom, gvožđem, magnezijumom, fosforom, kao i brojnim antioksidansima. Odlična je i za kožu jer jača vezivno tkivo i sprečava nastanak bora i vraća mladalački sjaj.
Priprema: Šaku zrelih trešanja očistite od koštica, ubacite u blender ili ispasirajte. Dobijenu kašu u tankom sloju stavite na gazu, pa njom prekrijte lice. Nakon 20 minuta umijte se mlakom vodom i namažite kožu hranljivom kremom. Efekat je odmah vidljiv, lice je svežije i blistavije. Možete da dodate i kiselo mleko kako bi efekat bio još jači.

Foto: Shutterstock

Jagode i čokolada i na licu

Sastojci: 4 jagode, 1 kašika meda, 1 kašičica kakaoa u prahu.
Priprema: jagode dobro operite, izblendirajte, dodajte kakao i med i sjedinite. Nanesite smesu na prethodno očišćeno lice i ostavite je 15 minuta, i nakon toga isperite mlakom vodom. Ova maska je pogodna za sve tipove kože i može se nanositi jednom nedeljno. Jagode su bogate mineralima, sadrže vitamin C, koji se bori protiv slobodnih radikala i sprečava prevremeno starenje. Jagode takođe sadrže alagičnu kiselinu, koja čisti fleke i poboljšava ten.

(FOTO) MAMA SLIKOM DOJENJA ZAPREPASTILA LJUDE! Nekad mi dođe da skinem dojku sa sebe!

Pege beže od rotkvica

Jogurt je poznat kao sredstvo za očuvanje svežine i vlažnosti kože. Usporava pojavu bora, i kad god se setite, stavite ga na lice. A jogurt pomešan sa narendanim crvenim rotkvicama sprečava pojavu pega od sunca, a ako su se već pojavile, korišćenjem ove jeftine maske pege će nestati.

Maska od celera

Ova maska pruža koži elastičnost i osvežava je, a znaci obnovljene kože vidljivi su odmah.
Sastojci: koren celera, mleko
Priprema: Narendajte koren celera i prelijte ga sa pola šolje mleka. Ostavite da odstoji nekoliko sati, pa smesu nanesite na lice. Nakon desetak minuta isperite mlakom vodom.

Foto: Pixabay

Crveni luk protiv suve kože i bora

Ova smesa je odlična za borbu protiv suve kože, koja je podložna nastanku bora i u ranom životnom dobu.
Sastojci: 1 kašika soka isceđenog iz crvenog luka, 1 krompir, četvrt litre mleka i 1 kašika meda.
Priprema: Skuvajte očišćen krompir u mleku i, kada je gotov, sve izmiksujte da bude tečna smesa, dodajte sok od luka i med, pa dobro izmešajte. Smesu stavite na lice i ostavite da deluje 20 minuta. Operite lice gaziranom vodom.

PRIRODNO JE NAJBOLJE! Maske od krastavca za sve tipove kože!

Maska od zelene salate

Za kožu je najvažnija vlažnost, a ova maska upravo to obezbeđuje, jer je zelena salata puna vode.
Recept: Ubacite sveže listove zelene salate u vrelu vodu, ocedite ih i ostavite da se prohlade. Stavite na lice dva do tri sloja listova i ostavite ih da deluju 20 minuta.

Foto: clip art

Banana protiv umorne kože

Ako dugo sedite u zatvorenom prostoru, ukoliko ste pušač, ili ste neispavani i umorni, ova maska vam može pomoći da osvežite kožu lica.
Sastojci: Jedna banana, sok od limuna
Priprema: Izgnječite bananu viljuškom, dodajte sok od limuna, dobijeni pire nanesite na lice. Ostavite masku da deluje 15 minuta. Uklonite je pomoću vate i mlake vode.

(FOTO) BOLJE BITI STAR! Dve žene zaražene HIV-om tokom kozmetičkog tretmana lica!

Saveti:

U bilo koju od ovih maski koje smo vam predložili možete dodati i još neke sastojke da bi ste pojačali efekat

* Med
Med je veoma hranljiv, takođe hidrira kožu i poboljšava otpornost na akne

* Jogurt
Uklanja previše sebuma, smanjuje mašćenje kože i štiti je od štetnih sunčevih zraka. Takođe čini kožu glatkom i mekom.

* Isceđen limun
Poboljšava ten i pomaže kod problema sa aknama.

Foto: Shutterstock

* Zeleni čaj
Podmlađuje kožu.

* Mleko
Hidrira i čisti kožu. Poboljšava ten, poboljšava elastičnost kože.

PAŽNJA!

Kada se koriste prirodni sastojci, ne bi trebalo da dođe do neželjenih efekata, kao što su crvenilo ili osip, peckanje ili svrab, ali za svaki slučaj, ukoliko sumnjate da će vam smetati limun ili med, ili ako to radite prvi put, najbolje je napraviti test na unutrašnjoj strani podlaktice pre nego što nanesete sastojak na lice.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Čovek bez obraza, srama i stida! Evo ko je Srbiin koji u SE glasa za prijem samozvanog Kosova!
Politika

Čovek bez obraza, srama i stida! Evo ko je Srbiin koji u SE glasa za prijem samozvanog Kosova!

Potpredsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Snježana Novaković Bursać, članica delegacije BiH iz Republike Srpske, oglasila se za RT Balkan iz Strazbura i ocenila da je , po njenom mišljenju, "stav Saše Magazinovića po pitanju glasanja o prijemu tzv. Kosova neprikladan, imajući na umu da vrlo verovatno zna koliko je to pitanje važno i uznemirujuće za srpski narod u celini".

16.04.2024

22:32

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija