• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com/informer.rs

07.06.2019

18:09

JEDNOSTAVNO, A MNOGO ZNAČI! Srećni parovi rade ove četiri stvari i ljubav opstaje!

Ljubav

JEDNOSTAVNO, A MNOGO ZNAČI! Srećni parovi rade ove četiri stvari i ljubav opstaje!

Podeli vest

Da bi vaša ljubav opstala, ona zahteva svakodnevan trud i znake pažnje. Sigurno ste dosad mnogo puta čuli izreku "dela, ne reči", a čini se kako se upravo nje pridržavaju oni najsrećniji parovi

U zdravim vezama partneri ne čekaju posebnu priliku kako bi pokazali svoju zahvalnost, ljubav i naklonost, već iskreno uživaju radeći lepe stvari jedno za drugo bez nekog posebnog razloga. 

Ovo su neke od stvari koje redovno rade jedni za druge:

Komuniciraju

Šta to tačno znači? Naime, ljudi koji su u srećnim i uspešnim vezama zaista čuju šta im njihovi partneri govore. Čuju šta žele, šta ih tišti, ali čuju i one naizgled nebitne stvari koje im druga strana priča. Osim toga, znaju da bez ustručavanja mogu nazvati svog partnera u bilo koje doba dana i noći.

Foto: Pixabay

- Pozivi poput: 'Upravo sam stigla' ili 'Treba li ti nešto iz prodavnice'? Poruke poput: 'Baš razmišljam o tebi' ili 'Dogodilo mi se nešto presmešno' imaju uvek isti rezultat: Osećaj povezanosti, osećaj da ste ključni deo nečijeg života" - objašnjava bračna i porodična terapeutkinja Vinifred M. Reijli. 

Daju komplimente

- To ne mora biti ljubazan kompliment da ste najbolja žena na svetu, ali čak i usputni komentar koji prepoznaje nečiji doprinos, kao 'izvrsna večera' ima veliki značaj na odnos - objasnila je Samanta Rodman, psiholog i stručnjak za veze

Ne skrivaju emocije

- Kada jedan od partnera oseća da treba izvlačiti misli i osećanja od drugog, takav odnos može biti jako otuđen - smatra Rodman prema kojoj je upravo otvoren razgovor o sopstvenim osećanjima i mislima ključan za srećnu vezu.

Foto: Shutterstock

Ne zaboravljaju reći "volim te"

- Srećni parovi to čine bez razmišljanja, bez posebnog razloga, onda kada se to od njih uopšte ne očekuje. U mnogim odnosima 'volim te' dolazi više od jednog partnera nego drugog. Tipično jedan vodi, a drugi sledi. Prečesto čujem izgovor, 'ne želim te reči prekomerno da koristim'. U srećnim odnosima, oba partnera iniciraju to govoreći i zaista to misle kad izgovore - objasnio je Kurt Smit, bračni terapeut.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija