• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.07.2019

12:15

NE PERITE KOSU SVAKOG DANA! Što je češće perete, to se više masti

Ljubav

NE PERITE KOSU SVAKOG DANA! Što je češće perete, to se više masti

Podeli vest

Tokom velikih vrućina svima prija da ohlade glavu, a to uglavnom čine tako što češće peru kosu

Iako se leti više znojite i vreme provodite napolju, to ne znači da svakodnevno treba da koristite šampon, jer svaki tip kose ima poseban tretman - kaže američki frizer Barni Martin. On upozorava da se čestim pranjem kose šamponom skidaju potrebne masnoće, a ona reaguje tako što proizvodi dodatnu masnoću!

Masna kosa
Ako imate masnu kožu, verovatno vam se i kosa brže masti. Barni savetuje da u tom slučaju kosu perete svaki drugi dan, a da je između toga i ako ima potrebe, samo operete vodom i eventualno koristite šampon za suvo pranje. Svakodnevno pranje kose šamponom skida zaštitna prirodna ulja, što nikako nije dobro, dodaje Martin.

Gusta, kovrdžava ili talasasta kosa
Ako ovakvu kosu perete svakodnevno ili svaki drugi dan, postaće dehidrirana i suva.
- Svakodnevno možete da je isperete samo vodom, a bilo bi dobro da koristite balzam kako ne biste isušili dlaku - savetuje frizer.

Tanka i slaba kosa
Tanka kosa je jedan od najnezahvalnijih tipova kose za negu. Šta god da radite, čini vam se da izgleda ravno, mrtvo i vrlo brzo se umasti. Mnogi smatraju da je dovoljno kupiti šampon za volumen ali tu je najveća zamka.
- Tako ulazite u začarani krug - što je češće perete, ona se više masti. Da biste sačuvali volumen posle pranja, perite je na svaka dva, tri dana. Na teme nanesite penu ili sprej za volumen, koji će sprečiti vašu tanku kosu da se slepi i padne. Nanesite suvi šampon odmah posle pranja, na vlažno teme, jer ćete tako napraviti pripremu za upijanje viška masnoće u narednim danima - dodao je Martin.

Posle mora i bazena obavezno i glavu pod tuš


Čak ni onima koji redovno vežbaju ne savetuje se da svakodnevno peru kosu, bez obzira na to da li treniraju nekoliko puta u toku dana. Ispiranje vodom posle treninga i nanošenje malo suvog šampona osvežiće kosu onim danima kada vam nije red za uobičajeno pranje.
- Jedini izuzetak su plivači. Kosu obavezno operite posle plivanja u moru ili bazenu jer je važno da isperete hlor ili so iz kose. To znači da ako plivate svakog dana, svakog dana treba i da perete kosu - objašnjava Martin.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija