• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

29.07.2019

19:10

KOM NARAŠTAJU VI PRIPADATE? Ko su bebi-bumeri, a ko generacija Z?

Ljubav

KOM NARAŠTAJU VI PRIPADATE? Ko su bebi-bumeri, a ko generacija Z?

Podeli vest

Sigurno ste više puta čuli izraze milenijalci ili generacija X ili Y a da niste sasvim sigurni šta oni označavaju. Reč je o generacijama koje su rođene u različito vreme i koje se međusobno razlikuju baš zbog uslova i navika u godinama u kojima su rasli i sazrevali

Bebi-bumeri su svi oni rođeni posle rata, između 1946. i 1964. godine. Kao što sam naziv govori, u posleratnom periodu rođeno je najviše beba, a demografi i analitičari objašnjavaju da je to bilo sasvim logično U Americi je 1950. populacija uvećana za preko dva i po miliona. Danas su bebi-bumeri uglavnom stariji od 60 godina, nekada su kupovali ploče, puštali kosu, protestovali protiv ratova...

Prepoznaju se i po tome što se plaše tehnike ili je ne razumeju, pa tako obično koriste mobilne telefone ili mejl samo za posao. Nove generacije im deluju kao da nisu potpuno posvećene poslu koji obavljaju. Oni i dalje imaju predstavu da ako ne vide zaposlene na radnom mestu, to znači da oni i ne rade. Oni žive da bi radili.

ONI SU NAJVERNIJI ZNAK! Za voljenu osobu spremni su da učine SVE ŠTO POŽELI!

Generacija X su svi rođeni između 1960-ih i 1980-e. Došli su posle bebi-bumera, a opisuju ih kao uglavnom visokoobrazovane, srećne i aktivne osobe. Bolje prihvataju religijske razlike, seksualnu orijentaciju, klasnu, rasnu ili etničku pripadnost. Odrastali su u senci roditelja, bebi-bumera, i gledali ih kako se žrtvuju za posao kojim se bave. Za razliku od njih, oni iz generacije X rade da bi živeli i ne kriju kritički stav prema svetu.

Foto: Pixabay

Milenijalci ili generacija Y su svi rođeni između 1980. i 2000. godine. To su oni koji se danas mnogo brže navikavaju na nove tehnologije od ostalih. To je generacija koja sada postavlja svoje zakone i menja svet. Oni su odrastali uz tehnologiju, pa im najteže pada kada nemaju internet ili im se isprazni baterija na telefonu.

(VIDEO) IGRAO IGRICE I POSTAO MILIONER! Tinejdžer preko noći dobio tri miliona dolara!

Generacija Z su svi oni rođeni posle 2000. godine. Oni su deca generacije X i generacije Y i mladi su za uopštenu analizu, ali analitičari tvrde da je to generacija koja je izgubila klasično detinjstvo jer odrastaju sa tabletom i laptopom u rukama, brže sazrevaju i daju prednost virtuelnom druženju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija