• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas/informer.rs

26.09.2019

16:18

OVA ODEĆA VAS ČINI DEBLJIM! Izbegavajte je!

Ljubav

OVA ODEĆA VAS ČINI DEBLJIM! Izbegavajte je!

Podeli vest

Svi ste čuli da vertikalne pruge izdužuju, dok horizontalne čine da vizuelno izgledamo šire

Neki modeli i dezeni lako mogu učiniti da postignete potpuno suprotan efekat od željenog, a to je da čak i kad nemate problema sa gojaznošću izgledate krupno. 


Uzane majice 

Uzane majice i bluze od elastičnih materijala samo će istaći naslage sala na vašem stomaku i leđima. Još gori efekat ćete postići ako se "opašete" nekim širim kaišem. Izbegavajte tkanine koje se "lepe" za vaše obline, jer čine da izgledate deblje.

,,Skini'' džins

Mada već polako izlazi iz mode i mesto ustupa zvoncarama, ovaj model farmerica ne bi trebalo da nose bucke, odnosno dame sa "jačom" pozadinom.

Kako su napravljene od rastegljivog džinsa, ove farmerice često ispod zadnjice prave "useke", odnosno popularno nazvane "falte", zbog čega osoba izgleda još deblja nego što jeste.
 

 

Foto: Instagram


Previše široke bluze

Koliko se ne preporučuju uzane stvari, toliko je pogrešno nositi i odeću koja je previše široka. Ako mislite da ste preširokom odećom sakrili debljinu, prevarili ste se.

Ovakva garderoba čini da izgledate još krupnije. Preporuka je da nađete sredinu. Odeću koja prati liniju tela, ali se ne pripija uz njega.

Krupni printovi

Po pravilu tkanine sa krupnim printovima vizuelno dodaju kilograme. Ako je reč o cvetnim dezenima, birajte one sa sitnijim cvetovima, a isto važi i za geometrijske oblike, tufne i slično.

Horizontalne pruge vizuelno dodaju kilograme, dok vertikalne sužavaju.
 

 

"Pufnaste" jakne

Predimenzionirane perjane jakne kakve su u trendu poslednjih sezona trebalo bi da izbegavaju dame krupnije građe. Zašto - ne treba mnogo objašnjavati.

Koliko god da je topla, ova vrsta odeće čini da izgledamo deblje. Bolje je nositi lepo ukrojen kaput koji će izdužiti vašu figuru. Pufnaste jakne se ne preporučuju ni niskim osobama.
 

Svetla čipka

Svetla odeća se inače ne preporučuje bucama, osim ako nije reč o čvrstim tkaninama i strogo krojenim modelima. Za razliku od crne čipke koja vizuelno stanjuje, odeća sa detaljima od bele čipke na kritičnim delovima - grudima i bokovima, dodaće koji kilogram.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija