• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

05.10.2019

19:06

ZNALI SMO! Muškarci tračare manje, ali perfidnije!

Ljubav

ZNALI SMO! Muškarci tračare manje, ali perfidnije!

Podeli vest

Sve je više tvrdnji koje ruše uvreženo mišljenje da žene više ogovaraju. Mnogi parovi opstaju zahvaljujući tome što oba partnera uživaju da žive tuđi život, pa hrane vezu svakodnevnim pričama o drugima

Da pripadnici jačeg pola u proseku potroše 76 minuta dnevno tračareći sa prijateljima ili kolegama na poslu, pokazalo je istraživanje koje je obuhvatilo 5.000 ispitanika. Studija je otkrila da momci uživaju da prepričavaju (i onda dodaju sočne detalje) ispade pijanih prijatelja, ali da su još strasniji u iznošenju priča o školskim drugovima i atraktivnim koleginicama. Njihovo omiljeno mesto za tračarenje je - kancelarija. A, žene za tu aktivnost radije biraju kafić ili dom - svoj, odnosno prijateljičin. Tu najviše mogu da se opuste iznoseći informacije i analize (pa i maštarije) o drugim prijateljicama i poznanicama, tuđem seksualnom životu ili nečijim kilogramima.

Marija Vicković, psiholog kaže da se uvreženo mišljenje kako samo žene vole da ogovaraju ruši čim se navede još jedan podatak, a to je da 30 odsto muškaraca priznaje kako dobar trač koji oni iznesu u društvu za njih vredi skoro koliko i dobar seks.

KAKO POSTATI MILIONER! Ovo su ČETIRI REALNA PUTA koja vode ka neslućenom bogatstvu!

- Ogovaranje ih zabavlja i podiže im samopouzdanje, jer su oni u suštini skloni skandalima i imaju potrebu da budu u centru pažnje. A kada drugima ispričaju nešto škakljivo o nekome, definitivno su sve oči kolega i prijatelja uprte u njih - objašnjava psiholog.

Foto: pexels.com

Zanimljivo je da, iznosi sagovornica Novosti, mnogi parovi opstaju zahvaljujući tome što oba partnera uživaju da žive tuđi život, pa hrane vezu svakodnevnim pričama o drugima.

Razlika između muškog i ženskog trača je u tome što pripadnici jačeg pola više od dama ćaskaju o događajima sa posla (da li je neki njihov kolega kupio auto sa ovim ili onim gumama), dok one umeju da potroše sate i sate na ogovaranje najnovijeg modnog promašaja Viktorije Bekam.

MARK ZAKERBERG O MILIJARDERIMA: Niko ne zaslužuje da ima toliko novca

- Polovi se jednostavno razlikuju i zato ne razumeju u mnogo čemu, ali ne zaboravimo da muškarci znaju da budu perfidniji, pa pokušavaju da se zamaskiraju iza stava: "Mrzim tračare/ja nikada ne ogovaram/ne zanima me šta drugi ljudi rade", a onda ih uhvatimo kako vire iza saksije cveća da bi snimili ko to dovozi komšinicu sa trećeg sprata u sitne sate - navodi psiholog.

 

 

Pretvaraju se, doduše, i žene, uglavnom pred partnerima, dok pred prijateljicama priznaju, daju sebi oduška, pa "raspale" po drugima. 

Foto: Shutterstock

- To mu dođe kao ritual koji savršeno opušta, a ništa ne košta. Šolja kafe uz šolju trača. Nešto što se "pije" sa slašću i od čega ne boli glava. Ali zato otklanja bolove zbog ličnih problema u braku, loše situacije na poslu, manjka uzbuđenja. Kod muškaraca je ogovaranje više kao sport od kojeg se mišići ne zamaraju i ne troše - smatra sagovornica.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nn

pre 4 godine

Motivi tračeva su : zavist, ljubomora, pakost, zloba, nesposobnost da se bude uspešniji na poslu, braku, društvenim odnosima i sl. Tračarenje je ispoljavanje negativne energije, ali se vraća nazad samom tračeru. Svako misli da je bolji od onog drugog...bilo bi bolje zapitati sebe: " Zašto tako govorim? Šta je to što mi nedostaje da bih bio bolji čovek, srećniji, zdraviji? "

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija