• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

16.11.2019

23:30

Evo kako da razlikujete "LAŽNO" od "PRAVOG" MASLINOVOG ULJA! Obratite pažnju na detalje!

Ljubav

Evo kako da razlikujete "LAŽNO" od "PRAVOG" MASLINOVOG ULJA! Obratite pažnju na detalje!

Podeli vest

Maslinovo je ulje jedno od najzdravijih ulja koja postoje i neizostavan je deo mediteranske ishrane. Nažalost, pokazalo se da je lako i proizvesti i prodati "kopiju" tog ulja, što itekako može biti problem, pogotovo ako ga koristite u jelima


KLASIČAN BEZOBRAZLUK! Postupak putnika koji je sedeo iza ove žene u AVIONU SVE JE RAZBESNEO! (foto)

Lažna maslinova ulja često sadrže betakarotene i malo hlorofila, a rade se tako da se te sastojke najčešće dodaje nekom jeftinom biljnom ulju. Drugi način kopiranja ovog ulja je zapravo njegovo razređivanje sa biljnim uljem - što je naravno još uvek loše, ali barem sadrži ono što verujete da kupujete - dok potpuno lažna imaju samo miris maslinovog.

Evo na šta da obratite pažnju kako ne bi kupili lažno maslinovo ulje:

OVA ČORBA UKLANJA TOKSINE I MASNOĆE IZ TELA! Zdrav obrok pun vitamina! (VIDEO)



1. Nemojte bukvalno shvatati ono što piše na etiketi

Na flaši maslinovog ulja često možemo pročitati "čisto", "prirodno" ili "lagano" - svi su ti pojmovi netačni, a samim tim i besmisleni.
 

Foto: pixabay.com

2. Uvek tražite ekstra devičansko maslinovo ulje

Postoje i lažni proizvodi na kojima piše "ekstra devičansko maslinovo ulje", ali su ipak najčešće kvalitetniji od onih koji se nazivaju "čistim maslinovim uljem" ili samo "maslinovim uljem", one su boljeg kvaliteta.

OSUĐENA LAŽNA DOKTORKA! Ubila ženu SILIKONOM koji je kupljen preko INTERNETA, pa pobegla u London!



3. Proverite datum proizvodnje

Ne bi trebao biti stariji od godinu dana.

 

 


4. Dobro proučite flašu

Ako je flaša tamna verovatnije je da kupujete pravi proizvod. Uvek izbjegavajte ulje u bistroj, prozirnoj boci a posebno u plastičnom pakovanju, savetuju na StethNews.

5. Potražite ime proizvođača

Etiketa treba da sadrži naziv imanja ili OPG-a, posebno ako je ulje s manjeg gazdinstva gde je proizvođač i vlasnik maslina koje sam presuje i pravi ulje.

Razmislite o svemu ovome sledeći put kada kupujete maslinovo ulje. Nemojte se fokusirati na boju ulja jer može uveliko varirati o vrsti masline, a zanemarite i što na etiketi piše gde je proizvedeno.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

Đilasova opozicija hoće građanski rat! Olivera Miletović: Nisu pomenuli pogrom, ali zato sarađjuju sa onima koji su nas bombardovali!
Politika

Đilasova opozicija hoće građanski rat! Olivera Miletović: Nisu pomenuli pogrom, ali zato sarađjuju sa onima koji su nas bombardovali!

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije biće nastavljena danas u 10 sati raspravom o izboru predsednika parlamenta. Za predsednicu parlamenta predložena je Ana Brnabić, kojoj su tokom jučerašnje diskusije podršku najavili, između ostalih, Savez vojvođanskih Mađara i Jedinstvena Srbija. Jučerašnji rad Parlamenta obeležilo je nedopustivo i nevaspitano ponašanje opozicionih pripadnika. Šta će biti danas? Na ovu temu u "Info jutru" govorila je novinarka Olivera Miletović.

19.03.2024

08:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59