• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir.rs/informer.rs

24.12.2019

22:16

OTVORITE OČI KAD IDETE U NOVOGODIŠNJI ŠOPING! Evo kojim se sve trikovima služe TRGOVCI da vam izvuku POSLEDNJI DINAR IZ DŽEPA!

Ljubav

OTVORITE OČI KAD IDETE U NOVOGODIŠNJI ŠOPING! Evo kojim se sve trikovima služe TRGOVCI da vam izvuku POSLEDNJI DINAR IZ DŽEPA!

Podeli vest

U radnjama i tržnim centrima uveliko traje gužva zbog praznika koju radnici masovno koriste kako bi prevarili potrošače. Ovo su načini čime se prodavci služe da vas prevare.

Širom Srbije uveliko je započela pretpraznična potrošačka groznica, a pojedini prodavci koriste velike gužve oko Nove godine i masovno nepažljivim kupcima naplaćuju i ono što nisu kupili.

BILI SU U BRAKU 30 GODINA, a onda mu je poslala zahtev na Fejsbuku SA LAŽNOG PROFILA! Ono što je saznala tera nas DA STAVIMO PRST NA ČELO!

- Držim kozmetički salon i htela sam ove godine da ga lepo skockam za praznike, te sam u jednoj prodavnici u tržnom centru nakupovala gomilu ukrasa, lampione, vence, dve figure Deda Mraza i dve manje jelke. Na kasi je bila ogromna gužva. Devojka koja je kucala robu, radila je brzo i sve nas je požurivala rečima: „Dajte robu, požurimo“. Ljudi su bili nervozni. U tom haosu samo sam platila karticom i izašla - priča B. J. iz Beograda.

Foto: Shutterstock

Njoj se na početku učinilo da je račun previsok, ali je u tom trenutku pomislila da nešto nije dobro sračunala.

- Račun je bio oko 9.300 dinara. Međutim, kada sam uzela da pogledam šta su mi naplatili, shvatila sam da su mi neke ukrase kucali dva puta i na taj način mi naplatili skoro 2.000 dinara više i za ono što nisam kupila -objašnjava sagovornica.

Foto: Shutterstock

Sličnu situaciju opisala je i J. B. na Fejsbuku. Ona je takođe u jednom tržnom centru kupovala novogodišnje poklone.

- Pre neki dan prodavac mi dva puta kuca istu torbu. Na moju sreću, kad je drugi put gurnuo karticu, para na računu nije bilo i primetila sam šta radi. „Zar sam vam već naplatio?“ „Jaoj, vreme je da idem kući, umoran sam - objavila je J. B. na ovoj društvenoj mreži.

Pored naplaćivanja nepostojećih artikala, potrošači se žale i da prethodnih dana trgovci „zaboravljaju“ da im vrate kusur, a imali su posla i sa navodno sniženim artiklima koji su bili jeftiniji pre sniženja.

Ako jedete BELI LUK NA PRAZAN STOMAK svaki dan.... OSLOBODIĆETE SE OVIH TEGOBA!

Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS), kaže za Kurir da su se brojni sugrađani žalili tom udruženju na slične prevare.

- Tokom praznika u toj gužvi se dešava i više krađa u prodavnicama, pa je moguće da na taj način trgovci pokušavaju da pokriju minus. A naravno, pitanje je i da li se to radi organizovano, odnosno sa znanjem poslodavca. U svakom slučaju, teško da to može biti slučajno. No, pošto je to veoma teško dokazati, građani moraju dobro da otvore oči i provere račun dok su još na kasi - kaže Papović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija