• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dnevnik.hr/informer.rs

06.03.2020

19:04

VODITE RAČUNA KAKO IH KORISTITE! Ove tri namirnice POSTAJU OTROVNE ako se ne spreme kako treba!

Ljubav

VODITE RAČUNA KAKO IH KORISTITE! Ove tri namirnice POSTAJU OTROVNE ako se ne spreme kako treba!

Podeli vest

Zova je izrazito lekovita biljka koja se još u drevnoj Grčkoj i Egiptu koristila za lečenje brojnih tegoba i bolesti – od upala do probavnih tegoba

Danas se pripravci od zove koriste za jačanje imuniteta i kao pomoć prilikom lečenja gripa i prehlade. Iako su svi delovi zove lekoviti, za pripravke se koriste najčešće bobice i cvetovi. Omiljena je i u tanjiru; koristi se za pripremu sirupa, sokova i marmelada, a cvetovi se pohuju.

SRPSKA MANEKENKA IZOLOVANA ZBOG KORONA VIRUSA! Pokazala kolika joj je TEMPERATURA - ovako je NEGUJU u Kini (FOTO)

 

Dragi muškarci, ovih 11 stvari NIJEDNA ŽENA NE ŽELI DA DOBIJE NA POKLON! Neće vas grditi, ali NEĆE BITI ZADOVOLJNA!

Pohovani cvetovi zove prava su poslastica, a poslužiti ih možete sa sladoledom i medom. No odlučite li se na pripremu zove, imajte na umu da se mora prokuvati ili skuvati na pari. Sirova zova sadrži toksine koji izazivaju probavne tegobe, povraćanje, bolove i probleme s disanjem.

Foto: Shutterstock

Koštice trešanja, višanja i jabuka sadrže tvari koje se u kontaktu s probavnim enzimima pretvaraju u otrovni cijanid. Otrov će se ispustiti u organizam, ako se koštice usitne pre nego što ih progutamo. Stoga prilikom pripreme smoothieja ili salata koštice valja izvaditi.

Od jedne koštice neće vam biti ništa, ali veće količine mogu izazvati probleme. Rizik od trovanja cijanidom iz koštica raste ako ih jedu deca ili osobe sitnije građe s manje kilograma.

Zbog čvrstog i finog mesa, mnogima jedna od omiljenih riba pauk na tanjiru već imenom sugerira da se radi o neobičnoj namirnici. Riba pauk može povrediti neoprezne ribolovce i kuvare bodljama na leđnoj peraji.

Foto: Informer

Nakon uboda javlja se snažna bol, oteklina, povišena temperatura, slabost i vrtoglavica. Kako je otrov termolabilan, nakon uboda treba staviti ubodeno mesto u što topliju vodu na najmanje pola sata te potražiti lekarsku pomoć. Možete i lagano i oprezno proći preko rane vatrom iz upaljača ako u blizini nemate tople vode.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija