• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.06.2020

08:00

EVO KAKO DA ODABERETE PRAVU VELIČINU GRUDNJAKA! Da stoje kako treba, poslušajte ove savete!

Ljubav

EVO KAKO DA ODABERETE PRAVU VELIČINU GRUDNJAKA! Da stoje kako treba, poslušajte ove savete!

Podeli vest

Čak 80 odsto žena nosi pogrešnu veličinu grudnjaka, a nisu svesne da ih od toga možda bole gru*i, vrat, leđa ili ramena.

Ako se izuzmu situacije kada se veličina grudnjaka menja usled trudnoće, jer su gru*i zbog hormona veće, ili usled gojenja ili pak gubitka kilaže, svaka žena bi trebalo da zna koja veličina grudnjaka joj odgovara, kao i oznaka za korpe.

Da bi se odredila osnovna veličina grudnjaka, potreban vam je krojački metar.

  • Izmerite obim ispod gru*i (A)
  • Obmotajte metar oko leđa odmah ispod gru*i. Dobićete brojeve 65, 70, 75, 80 i tako dalje. Veličini 70 odgovaraju grudnjaci u rasponu od 68 do 72 centimetra.
  • Izmerite obim gru*i (B)
  • Metar obmotajte preko leđa u visini gde se grudnjak zakopčava, pa preko bradavica do grudne kosti, tj. do udubljenja između gru*i.

NOŠENJE GRUDNJAKA UZROKUJE RAK DOJKE - mit ili činjenica?

Foto: Informer

Dobijeni obim (B) uporedite sa prethodno izmerenim obimom ispod gru*i, i tako ćete doći do oznake veličine korpice.

Ako je obim gru*i veći od obima ispod gru*i za 12 do 14 centimetara, korpice A
Ako je veći za 14 do 16 centimetara, korpice B
Ako je veći za 16 do 18 centimetara, korpice C
Ako je veći za 18 do 20 centimetara, korpice D
Ako je veći za 20 do 22 centimetra, korpice E
Ako je veći za 22 do 24 centimetra, korpice F

Veličine korpica određene su tako da odgovaraju i obimu dva centimetra manjem i dva centimetra većem od označenog. To znači da, na primer, veličina 80 odgovara izmerenom obimu od 78 do 82 centimetra ispod gru*i.

Ako je ispod gru*i 80 centimetara, a obim gru*i između 96 i 98 centimetara, odgovaraće grudnjak sa oznakom veličine 80 C.

Isprobajte grudnjak pri kupovini. Podignite ruke u vazduh i proverite da li se brushalter pravilno lepi za telo. Najbolje je da uklonite bretele i da vidite da li će grudnjak ostati na mestu kad podignete ruke.

Foto: Shutterstock

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija