• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje

06.09.2020

13:49

LEPOTA DOLAZI IZNUTRA! Nije vam potrebna skupa kozmetika, zavirite samo U SVOJ FRIŽIDER!

Ljubav

LEPOTA DOLAZI IZNUTRA! Nije vam potrebna skupa kozmetika, zavirite samo U SVOJ FRIŽIDER!

Podeli vest

Hrana koju inače imate kod kuće može da posluži za savršenu masku za lice ili ukusan i delotvoran obrok koji će poboljšati izgled vaše kože...

Koža je naš najveći organ, koji štiti organizam od bakterija i drugih štetnih spoljnih faktora i pomaže u održavanju telesne temperature. Ali koža je ogledalo našeg zdravlja. Ovih pet namirnica mogu da pomognu u održavanju zdrave i blistave kože.

Kada vas uhvate BOLOVI, NIPOŠTO ne treba DA MIRUJETE! Razbijamo 10 najčešćih ZABLUDA O LEĐIMA!

Ova "biblijska" voćka LEČI i PODMALAĐUJE, a lekoviti su i LISTOVI! (RECEPT)

Foto: Shutterstock

Avokado

Avokado je pun proteina i vitamina A, B, C, D, E i K, a pomaže regeneraciji kože i hrani kosu. Od avokada možete napraviti razne maske koje hrane i štite suvu kožu i kosu.

Foto: Pixabay

Kakao

Kakao stimuliše proizvodnju endorfina, hormona sreće, pa obiluje flavonoidima, prirodnim sastojcima koji smanjuju rizik od srčanih bolesti i raka, a zbog svojih lekovitih svojstava često se koristi i u tretmanima lepote za hidrataciju i negu kože.

Foto: Shutterstock

Krastavac

Krastavac je bogat vitaminom E i vodom, pa je dobar i za negu i za hidrataciju kože. On ima funkciju osvežavanja, pa pomaže smirivanju opekotina od sunca. Sok krastavca detoksikuje i pročišćava, sprečava gubitak kose i nastanak bora i leči akne i artritis. Uspešno smanjuje i uklanja mrlje s kože i smanjuje vidljivost pegica, jača kosu i nokte.

SUNCE U KOSI! Evo kako da sami izbelite pramenove kod kuće!

Pirinač

Pirinač je žitarica koja nema proteina, sadrži vrlo malo kalorija i bogata je ugljenim hidratima, pa je zato idealna za ublažavanje probavnih tegoba. Konzumacija pirinča preporučuje se osobama koje imaju visok pritisak, povišen holesterol ili upalu bubrega. Pirinčano ulje idealno je za umirivanje osetljive kože, a puder na bazi pirinča dobar je za masnu kožu jer daje matiran izgled.

Foto: Pixabay

Paradajz

Paradajz obiluje vitaminima A i C, B1, B2, B5 i E, sadrži malo kalorija i masnoća. Čisti organizam, snižava holesterol, umiruje bol uzrokovanu artritisom, jača imuni sistem, te smiruje nervni sistem. U paradajzu je 90 odsto vode, bogat je kalijumom, magnezijumom, kalcijumom, jodom i bakrom, a sadrži likopen, antioksidans koji štiti telo od štetnog delovanja slobodnih radikala, koji uzrokuju starenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija