• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zena.blic/informer.rs

11.09.2020

21:21

Drage dame, pre SPAVANJA sigurno radite jednu od ovih 6 STVARI i zbog toga uništavate svoju KOSU!

Ljubav

Drage dame, pre SPAVANJA sigurno radite jednu od ovih 6 STVARI i zbog toga uništavate svoju KOSU!

Podeli vest

San ima pozitivan efekat na izgled vaše kože, ali mnoge žene zaboravljaju da spavanje može i te kako da utiče i na kosu. Ovaj uticaj može se odvijati i u pozitivnom i u negativnom smeru.

Ipak, postoji nekoliko načina na koji možete umanjiti moguća oštećenja kose. U nastavku otkrivamo na koje navike pre spavanja treba da obratite pažnju kako bi uz dobar san išla i "dobra" kosa.

1. Odlazite na spavanje s mokrom kosom

Kosa je najslabija kada je mokra pa bi spavanje s mokrom kosom moglo prouzrokovati oštećenja i cepanje vrhova. Trljanje po posteljini noću ako je kosa vlažna, može dodatno da je zamrsi. Stoga, obavezno osušite kosu pre nego što legnete na spavanje.

Foto: printscreen you tube

2. Spavate s podignutom kosom ili kosom u punđi

Spavanje s gotovim frizurama takođe može da ošteti vašu kosu, posebno ako to ponavljate iz noći u noć. Ako gumicu ili ukosnice nosite na istom mestu ceo dan ili svake noći dok spavate one će ostaviti traga na vašoj kosi, oslabiti je i povećati rizik od njenog lomljenja. Ako iz nekog razloga niste u mogućnosti da spavate s puštenom kosom, onda umesto klasičnog repa napravite pletenice koje će smanjiti opterećenje vlasi, a ujutru ćete se probuditi s talasastom kosom.

3. Ne koristite elastične gumice za kosu

Ako se ipak odlučite da koristite gumicu pobrinite se da ona bude istovremeno mekana i elastična. Izbegavajte čvrste gumice, posebno ako vam je vlažna kosa jer se može stvoriti nabor koji kasnije nećete moći da uklonite. Alternativa neka budu gumice napravljene od tkanina, a posebno izbegavajte gumice koje imaju metalni deo.

Foto: Pixabay

4. Ne češljate kosu pre spavanja

Češljanje kose pre spavanja može doprineti njenom boljem zdravlju. Vlasište proizvodi prirodna ulja, a četkanjem suve kose raspodeljuje ih kroz pramenove. Na taj način podstiče se vlasište i folikul dlake na rast. Kao bonus, četkanje je opuštajuće pa vam može pomoći da zaspite.

5. Spavate na pamučnim jastučnicama

Svila je nežnija od pamuka, što znači da neće biti tako gruba na vašoj kosi kada položite glavu na jastučnicu napravljenu od ovog materijala. Ovakve jastučnice ne uzrokuju trenje u kontaktu s pramenovima kose i tako pomažu očuvanju vlasi.

6. Spavate s nalakiranom kosom

Ako ste koristili lak na kosi, preporučuje se da je ipak operete, ili barem dobro iščetkate pre nego štp odlučiš da idete na spavanje. Neki lakovi za kosu drastično isušuju, a mogu i da povećaju rizik od lomljivosti vlasi. Ukoliko ne želite da perete celu kosu kako biste uklonili lak, utoliko je omekšajte uljima ili regeneratorom nanesenim na suvu kosu.

Više vesti iz oblasti ŽENA, LEPOTA I ZDRAVLJE možete pronaći OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija