• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/informer.rs

06.12.2020

12:42 >> 12:43

15 ZNAKOVA da vam U ŽIVOTU NIJE TAKO LOŠE, kako se možda čini!

Ljubav

15 ZNAKOVA da vam U ŽIVOTU NIJE TAKO LOŠE, kako se možda čini!

Podeli vest

Nemojte odustati od svojih snova, koliko god vam to ponekad zvučalo detinjasto. Imate pravo da zamišljate šta želite od svog života i sanjate kako ćete to ostvariti

Ponekad se čini da vam se život raspada, katastrofa se niže jedna za drugom. Gubici su strašni i teški. Bilo da je reč o poslu, razvodu ili smrti. Nije uvek lako. Nekada to stanje dugo traje i teško je. Ali uglavnom nije teško predugo, samo mi predugo živimo u "tom filmu". Život se sastoji od padova i uspona, ali ne treba da dopustimo da nas ovo prvo obeshrabri.

Ovo su dokazi da vam je dobro čak i kad vam se čini da nikome nije gore nego vama: 

1. Živite i učite

Sve što vam se dogodilo, desilo se s razlogom. Iz svega izvucite poruku i krenite dalje.

Foto: Shutterstock

2. Imate krevet na kojem možete da spavate

Iako vam se čini možda banalno, mnogi ne spavaju u krevetu već na podu, u skloništima, na ulici. 

3. Težite tome da budete bolji 

Činjenica da se osećate potišteno jer niste uspeli nešto da ostvarite, znači da se trudite. Sve dok to radite, sve će doći jednog dana, samo nemojte odustati. 

Foto: Shutterstock

4. Imate posao

Bez obzira kakav je, osigurava vam sredstva za život. I dok ga imate, možete da tražite bolja rešenja za sebe. Ako ste ga nedavno izgubili, ne očajavajte. Ako ste ga jednom našli, naći ćete ga opet. 

5. Znanje je svima dostupno

U doba svemogućeg interneta, šta god poželite možete da saznate u samo par sekundi. 

Foto: Shutterstock

6. Imate šta da jedete 

Dok danas većina ima i previše hrane, drugi i dalje jedva preživljavaju dan. Setite se toga s vremena na vreme. 

7. Imate slobodu izbora

"Izvrsnost nikad nije slučajna. Uvek je rezultat visokih ciljeva, truda, napora i inteligentnih izvršenja: predstavlja mudar izbor mnogim alternativama - izbor, a ne slučajnost određuje vašu sudbinu". (Aristotel)

Foto: Shuuterstock

8. Doživeli ste zaljubljenost

Leptirići u stomaku, napetost, oduševljenje i slatko iščekivanje su uspomene koje će trajati ceo život. Blagoslovljen je svako tko je to doživeo. 

9. Imate čistu vodu

Oko 783 milijona ljudi na svetu nema pristup čistoj pitkoj vodi. Budite zahvalni ako je vi imate. 

Foto: Shutterstock

10. Imate san

Nemojte odustati od svojih snova, koliko god vam to ponekad zvučalo detinjasto. Imate pravo da zamišljate šta želite od svog života i sanjate kako ćete to ostvariti.

11. Sreća je stvar izbora

Puno toga je u glavi. Možete izabrati da li ćete se opterećivati s nečim ili nećete, da li ćete u tome pronalaziti nešto negativno ili pozitivno. Način na koji na kraju budete razmišljali, odrediće i vaše postupke pa i ceo vaš život.

Foto: Pixabay

12. Imate odeću

Ako imate dovoljno odeće da ne morate da mislite kako ćete se obući u bilo koje doba godine, istinski ste srećan čovek. 

13. Možete da oprostite

Bilo bi zaista teško živeti bez praštanja, s neprestanim teretom svih loših stvari koje su nam se u životu dogodile. Opraštanje je takođe stvar izbora. Nemojte zamerati, oprostite i rasterećeni krenite dalje. 

Foto: Pixabay

14. Verujete u nešto više od sebe

Bez obzira šta to bilo, bez obzira koje ste vere, ta činjenica vam olakšava život. 

15. Danas možete da imate bliske prijatelje bez obzira gde se nalazili

U doba globalne povezanosti uopšte više nije važno gde ko živi. S najboljim prijateljima i porodicom možete da budete razdvojeni na hiljade kilometara, a razgovarati oči u oči svaki dan. To je dzaista blagoslov. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija