• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/informer.rs

19.04.2021

14:09

TAJNA SREĆE je u PRVIH 30 minuta dana! FINCI imaju ovih 7 NAVIKA...

Ljubav

TAJNA SREĆE je u PRVIH 30 minuta dana! FINCI imaju ovih 7 NAVIKA...

Podeli vest

Započinjanje dana oblikuje našu svakodnevicu, a samim tim i naš život. Udisanje svežeg vazduha, topli napitak i postavljanje malih ciljeva je recept koji Finci svima preporučuju

Finci nisu poznati kao narod koji rado pokazuje svoja osećanja, ali imaju savršenu ravnotežu poslovnog i privatnog života. Šta ih onda čini povezanima i zadovoljnima? Dovoljno je reći kako preko 80 posto Finaca veruje svojim političarima i policiji, a većina njih je zadovoljna s lokalnim zajednicama, njihovim uređenjem, zdravstvom, školstvom...

Ipak, njihovoj sreći doprinose i jutarnji rituali. Finci imaju recepturu po kojoj 30 minuta nakon buđenja oblikuje dan, stoga se uvek trude da započne dobro i bez nervoze. Ovo su neke njihove navike:

1. Započnite dan kako treba

Popijte čašu tople vode ili čaja i izađite na vazduh ua šetnju. Ako nemate vremena za šetnju, svakako izađite napolje - važno je udahnuti sveži vazduh. Pri promišljanju dana minimalizujte svoje ciljeve jer će ih tako lakše ostvariti, a ako ne očekujemo previše - neće biti ni velikih frustracija. Dakle, fokus je na prioritetima.

Foto: unsplash.com

2. Doživite hladnu vodu

Finci veruju da hladna voda ima terapeutske moći, ali dok ostatak sveta nema prilike da se kupa u ledenim jezerima, svako može da završi tuširanje ispiranjem hladnom vodom ili makar umivanjem. To daje organizmu energiju, snagu i razbuđuje ga.

3. Uradite listu zahvalnosti

Umesto fokusiranja na ono što je bilo loše, dobro je razmišljati o pozitivnim stvarima u danu i na njima biti zahvalan. Ne morate nužno da ih zapišete, dovoljno je na kraju dana razmisliti o tome šta je bilo dobro i na čemu smo zahvalni.

Foto: Shutterstock

4. Vežbe disanja

Disanje je najčešće nesvesna radnja, ali ono ima ogroman uticaj na naše telo. Zbog toga Finci često sprovode vežbe disanja koje im pomažu da ostanu smireni.

5. Svesno odlučite da ne brinete

Kad nas nešto muči, znamo neprestano razmišljati o tome. No, to je ciklus koji se može prekinuti, a Finci kažu kako je 'čovjek stvoren za puno više toga od brige'. Stoga bi trebali brinuti samo o stvarima na koje možemo utjecati ili ih promijeniti, a neke vanjske okolnosti koje su van naše kontrole treba udaljiti od sebe, ili barem od svojih misli te će doći do postupnog prihvaćanja.

Foto: unsplash.com

6. Povežite se s prirodom

Finci svaki slobodni trenutak provode u prirodi i vole da šetaju među drvećem, proučavaju ptice, biljke, nebo. U prirodi vole da voze bicikle i bave se raznim telesnim aktivnostima, što ima odličan učinak i na zdravlje i na psihu.

7. Kad god možete, uradite nešto

Bilo to košenje trave, jednostavan kolač, pranje posteljine, izrada crteža ili neki drugi kreativan zadatak, ljudi teže zanimacijama i postignućima zbog kojih se kasnije osećaju ispunjeno i korisno. Kad se te stvari uklope u dnevnu rutinu, tada zadovoljstvo još više raste.

BOLE vas STOPALA i imate 'TEŠKE NOGE'? Za hod PO OBLACIMA dovoljna su 3 KORAKA!

Ako GLAVOBOLJU prate OVI SIMPTOMI, ODMAH kod LEKARA! Neurolog savetuje: Koga često boli glava, ne treba da jede OVE NAMIRNICE!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija