• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lovesensa.rs

01.06.2021

10:16

AKO IMATE OVE STVARI U KUĆI, OČEKUJU VAS SREĆA I NOVAC! Neverovatan trik koji morate da PROBATE

Ljubav

AKO IMATE OVE STVARI U KUĆI, OČEKUJU VAS SREĆA I NOVAC! Neverovatan trik koji morate da PROBATE

Podeli vest

Verovali ili ne, naučnici su dokazali da određene stvari u kući podižu raspoloženje, podstiču vas da se razvijate i razmišljate o uspehu, piše Lovesensa

Neke stvari u domu smanjuju osećaj tenzije i sprečavaju nastanak negativne atmosfere.

Izbarite neki kutak u svom domu za stvari koje vam svakodnevno donose sreću.

1. Zeleni ili žuti zidovi - ove svetle nijanse podsećaju nas na radost i prirodu, a studija u Amsterdamu pokazala je da su osobe sa ovim bojama u domu bolje raspoložene. Ovo ne znači da celu kuću treba okrečiti u zeleno ili žuto, već okrečite na primer jedan ili dva zida u prostoriji u kojoj najviše boravite.

2. Sigurnosni sistem - iako vam izgleda bespotrebno, naučnici su dokazali da osobe koje u domu imaju alarme ili kamere, mirnije spavaju i žive.

3. Stvari koje imaju sentimentalnu vrednost - čajnik koji vam je baka poklonila, čestitka koju ste dobili od ćerke ili uspomena iz detinjstva. Sve stvari koje u vama bude uspomene odličan su način da oplemenite dom. Naučnici ističu da se osećamo srećnije i sigurnije kada nas okružuju predmeti za koje smo posebno vezani.

Prostor za vežbanje - dokazano je da vežbanje povećava samopouzdanje i podstiče raspoloženje, a ukoliko imate u domu prostor u kojem će se nalaziti nekoliko spravica za fizičku aktivnost, lakše ćete podstaći sebe da redovno vežbate i bićete raspoloženiji.

5. Sveže cveće - istraživanja sprovedena na Ruger Univerzitetu u Americi dokazuju da cveće u kući donosi prijatne emocije i uzbuđenje. Cveće koje najviše utiče na povećanje osećaja sreće jesu ruže, lale i ljiljani.

Foto: Shutterstock

Trikovi za privlačenje novca i sreće

6. Kućni ljubimci - istraživanje objavljeno u časopisu o ličnoj i socijalnoj psihologiji pokazuje kako osobe koje pate od socijalne izolacije ili se bore sa depresijom, lakše podnose ove tegobe ako imaju kućnog ljubimca.

7. Dnevnik ili planer - neophodna stvar u kući za privlačenje sreće i novca. Vođenje dnevnika oslobađa vas neprijatnih emocijai pomaže da obnovite svoju energiju. Ali, još važnija stvar je veliki planer pomoću kojeg raspoređujete dnevne obaveze i planirate finansijske troškove. Na ovaj način štedite novac, vreme i oslobađate se napetosti.

8. Lampe - svetlost koja vam odgovara čini da se osećate opušteno i na vas deluje umirujuće. Zato se naročito preporučuje da imate lampe u spavaćoj sobi.

9. Namešten krevet - iako zvuči čudno, psiholozi ističu da namešten krevet čini da osećamo kao da sve stvari u domu držimo pod kontrolom. Takođe, uredan prostor ispunjen je pozitivnim vibracijama.

10. Sveća sa mirisom vanile - grupa hemičara nedavno je dokazala kako sveće sa mirisom vanile popravljaju raspoloženje. Posle napornog dana zapalite jednu sveću sa opojnim mirisom u svom domu, a ne zaboravite da su mnogi vidovi aromaterapije odlični za oslobađenje od napetosti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija