• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/N.L.

07.06.2021

13:59

HOD PO OBLACIMA! Kako do ZATEGNUTIH, lepo OBLIKOVANIH i negovanih nogu do LETA?

Ljubav

HOD PO OBLACIMA! Kako do ZATEGNUTIH, lepo OBLIKOVANIH i negovanih nogu do LETA?

Podeli vest

Pravo je vreme za sve one kratke, lepršave suknje i haljinice koje ste jedva čekali da obučete i pokažete svetu kako vam dobro stoje. Međutim, da li su i vaše noge spremne da ugledaju prve "prave" zrake sunca?

Leto je konačno blizu. Pravo je vreme za sve one kratke, lepršave suknje i haljinice koje ste jedva čekali da obučete i pokažete svetu kako vam dobro stoje. Međutim, da li su i vaše noge spremne da ugledaju prve "prave" zrake sunca? Mi vam pomažemo da brzo izvedete nekoliko neophodnih sitnica kako bi vaše noge bile zategnute i lepo oblikovane, a koža nežna i baršunasta.

Preplanulost

Ono što oduzima dah u vrelim danima su preplanule, negovane ženske noge. Preplanule noge izgledaju vitkije i pomažu u sakrivanju različitih mrlja, ali treba imati u vidu i štetnost sunčevih zraka u najtoplijem delu dana. Dakle, učinite sve da se zaštitite. Jutarnji i večernji sati su bolji izbor i obavezno koristite kreme sa zaštitnim faktorom prilagođenim vašem tipu kože. Izbegavajte solarijume jer dokazano predstavljaju rizik od raka kože.

Foto: Shutterstock

Masaža stopala

Kada je reč o stopalima, bilo da hodamo, trčimo ili stojimo, svaki korak ostavlja trag na njima, a ono što im je najpotrebnije jeste odmor. Refleksolozi veruju da se na našim stopalima nalazi osam zona koje otkrivaju trenutno zdravstveno stanje. Precizne informacije o tim ključnim tačkama možete dobiti od stručnog lica, ali ponešto možete da uradite i sami. U prodaji možete naći aparate za stopala, kadice sa hidromasažom, kao i loptaste sprave koje se kotrljaju po nogama u trenucima odmora. To razvija bolju cirkulaciju, što se odražava na celo telo.

Foto: Shutterstock

Depilacija

Ma koliko bila neprijatna i bolna, depilacija će učiniti da nekoliko nedelja budete sasvim mirni i da maksimalno uživate u glatkoći i mekoći kože. Moguće ju je obaviti voskom, kremom ili penom, a svaka metoda, naravno, ima svojih prednosti, ali i mana. Pre depilacije uradite nežni piling kože, naročito ako imate urasle dlačice, a nakon tretmana obavezno uklonite sve tragove voska i utrljajte esencijalno ulje kamilice. Kožu nahranite hidratantnim i umirujućim tonicima, na primer na bazi aloje vere, jer se prilikom depilacije odstranjuje i površinski sloj kože. Osim toga, nikada ne nanosite parfeme ili dezodoranse neposredno nakon depilacije.

Masaža stopala jedna je od najboljih stvari koju sebi možete da priuštite. Nakon tople kupke za noge, mekanim, kružnim pokretima naizmenično prelazite preko celog stopala, izbegavajući zglobove. Pritom možete upotrebiti bazno ulje s nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja (lavande, nane, ruzmarina, limuna, pomorandže...), a po završetku stopala treba dodatno natapkati hidratantnom kremom. Ukoliko vam vreme dozvoljava, pre kreme nanesite pakovanje i ostavite da deluje dvadesetak minuta.

Pedikir

Odlazak kod pedikira je još jedan letnji imperativ. Potražite neki od salona koji spajaju hedonistički doživljaj za telo i blagotvorno delovanje na stopala ili sve uradite u kućnoj varijanti. Tretman se sastoji od opuštanja stopala u toploj, prijatnoj kupki u kojoj se, osim morske soli i esencijalnih ulja, nalazi sitno kamenje, a u luksuznijoj varijanti i latice cveća. Topla kupka smanjuje napetost i pojačava delovanje eteričnih ulja, koja mogu biti namenjena uklanjanju bolova (nana, limun), kožnih problema (čajevac, origano), prekomernog znojenja (kleka, bergamot, čempres, bor) ili jednostavno uživanju. Za vreme opuštanja možete stopala masirati kamenčićima ili raditi vežbe za prste.

Foto: Shutterstock

Nakon opuštanja pilingom se uklanjaju izumrle ćelije kože i stopalo priprema za neku od hranljivih maski. Najpopularnija je ona od kivija, koja sadrži vitamin C, dubinski deluje, regeneriše kožu i posebno u letnjim mesecima prijatno deluje na umorne i otečene noge, ali možete izabrati i one na bazi ši ili kakao butera, aloje vere, uree ili glicerina. Pošto je uklonite, sam finiš je hidratantna krema, koju koža brzo upija.

Kada ste obavili ovako složenu i kompletnu negu, možete da pređete na ulepšavanje noktiju. Važno je da leti nokti ne budu ni predugi ni prekratki, ali obavezno moraju da budu nalakirani nekom od trendi boja. Svetlijim nijansama moguće je vizuelno izdužiti stopalo, dok će ga tamnije nijanse nanete na kraće nokte malo smanjiti.

Hodanje

Dobra mišićna struktura i sjajna koža formula su za savršene ženske noge. Dakle, fizička aktivnost je neophodna, a tokom leta ovo je moguće postići plivanjem i šetnjom. Poznat vam je onaj osećaj kada se vratite sa mora čvršćeg tela i oblikovanih nogu? Kada je reč o nogama, plivanje je pravi raj. Da ne govorimo o tome koliko je manja mogućnost da se povredite, čak i ako niste u formi.
Ali čak i na prvi pogled neznatna aktivnost kao što je hodanje učiniće da posle izvesnog vremena primetite fino izdefinisane i vretenaste noge. Naravno, nije samo reč o hodanju dok obilazite prodavnice nego o hodanju brzim korakom, kao da žurite. Možete hodati na otvorenom, u gradu ili u prirodi, ali i u teretani na pokretnoj traci.

Foto: Shutterstock

Da biste lakše doneli odluku i izdvojili vreme za hodanje, postavite sebi zadatak da sledeće aktivnosti obavljate na nogama: idete peške u kupovinu i na posao (ili se makar parkirajte nekoliko ulica dalje, tj. siđite stanicu ranije), izbegavajte liftove i pokretne stepenice, jer su silaženje i penjanje neki od najzdravijih načina da dođete do lepih i privlačnih nogu.

Bez pomorandžine kore

Priča o nogama ne bi bila kompletna bez pominjanja celulita, jednog od njenih najvećih "neprijatelja", uglavnom butina i zadnjice. Jedna od najdelotvornijih metoda za uklanjanje pomorandžine kore jeste masaža - anticelulit u salonu ili obična kod kuće, koja podstiče cirkulaciju i pomaže organizmu da se oslobodi toksina. Kad je reč o izboru ulja, hladno ceđeno, nerafinisano kokosovo ulje prirodno hidrira kožu i deluje kao antioksidans, što doprinosi borbi protiv celulita. Masirajte kritična mesta kružnim pokretima ili običnim masažerom oko 10 minuta svakoga dana.

Foto: Shutterstock

Đumbir, takođe, deluje kao antioksidans i tonira kožu. Osim toga, potpomaže vezivanje kiseonika u telu, što vodi ka bržem sagorevanju masnoća i izbacivanju toksina iz organizma. Kremu možete da napravite i sami tako što ćete u blenderu/secku samleti svež đumbir dok ne dobije kremastu strukturu i onda njime masirati kritična mesta. Probajte i suvu četku za masažu tela pre tuširanja, a kružne pokrete izvodite od kolena do početka leđa, u smeru ka srcu.

U borbi protiv celulita pomoći će vam hrana bogata lecitinom, kao što su jabuke, jaja, soja, kikiriki, spanać i zelena salata, voće jarkih boja - pomorandža, grejpfrut, šljive i namirnice pune vitamina C.

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija