• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/J.Ž.

07.06.2021

17:40 >> 17:42

ŠMINKA za LETO 2021! Olovke za OČI u JARKIM BOJAMA, svetlucave senke, rumenilo u PINK NIJANSAMA! /Foto/

Shutterstock

Ljubav

ŠMINKA za LETO 2021! Olovke za OČI u JARKIM BOJAMA, svetlucave senke, rumenilo u PINK NIJANSAMA! /Foto/

Podeli vest

Umesto komplikovanog izgleda "senke u pet koraka", ovog leta će u modi biti olovke za oči, sjajne senke ili svetlucanje na celom licu pomoću bronzera predlažu najpoznatiji svetski šminkeri

Ovog leta ćemo, nadamo se svi, imati mnogo više prilika za provod i izlaske nego prethodnog. Konačno se otvaraju mesta za izlaske i u večernjim satima, pa je vreme da mislimo i na letnju, večernju, ali i dnevnu šminku.

Trendovi šminkanja za leto 2021. omogućavaju nam da eksperimentišemo, u modi su jake boje, sjaj, ali i nežne nijanse, pa će svaka od nas moći da kroz šminku pronađe najbolju verziju sebe, kažu svetski poznati šminkeri. Sofija Tilberi, poznata šminkerka, među čijim su klijentima Kendal Džener i Irina Šajk, veruje da će se nova pozitivna energija pretočiti u glamurozan izbor šminke za leto.

 

 

- Mislim da ćemo videti kombinaciju sveže, prirodne kože, uklopljenu sa zabavnim elementima poput olovaka za oči u smelim bojama i svetlucave nijanse senki koje se stapaju na očima.

Amber Ejmos, jedna od najpoznatijih šminkerki iz Los Anđelesa, kaže da će letnja šminka biti lakša i "brža", ali sa smelijim bojama.

- Umesto komplikovanog izgleda "senke u pet koraka", ovog leta će u modi biti olovke za oči, sjajne senke ili svetlucanje na celom licu pomoću bronzera. Važno je da lice i preko dana i uveče bude blistavo. Dakle, bez obzira na to da li volite diskretno da se šminkate ili da imate više šminke na licu, važno je da sve bude svetlucavo, kao da ste uvek obasjani suncem - kaže Ejmosova.

 

 

Ako ste jedva čekali priliku da iskoristite svoje hajlajtere i pigmente za oči, sjajeve za usne, svetlucave senke, ovo leto je vreme za to. Evo nekoliko trendova i predloga kako da zablistate.

Sjaj, sjaj, sjaj

Blistava koža koja izgleda kao da je orošena (nosite sa sobom uvek vodeni sprej koji osvežava i stavlja se na našminkano lice) imperativ je leta 2021. Umesto pudera, koristite kremaste korektore. Pustite lice da diše, korektorima samo ispravite nepravilnosti na koži. Ne koristite teške pudere, već tonirane kreme.

 

 

Istaknite obraze

Svetlije zlatno za veče, te svetlo ružičasto rumenilo za dan, ove godine su veoma trendi. I jedna i druga nijansa daju onaj orošeni izgled koži, svež i mladalački.

Obrve bez strukture

Strogo iscrtane obrve, bilo one tanje ili deblje, izlaze iz mode. Ovog leta, a po svoj prilici i u narednim sezonama, u modi će biti nepravilne obrve koje izgledaju kao da su češljane. Nabavite olovke kojima možete da iscrtate svaku dlačicu obrve. Naravno, pre olovke nanesite senku za obrve, a onda crtajte dlačicu po dlačicu i potom sve fiksirajte gelom. Olovka neka bude vodootporna. Nije lako, ali se brzo uči. Sigurnim, čvrstim pokretima popunite olovkom sve delove obrva koji vam nedostaju. Važno je samo da obrve nisu striktno nacrtane jasnim linijama.

Foto: Shutterstock

Senke i olovke u svim bojama

Žive, vesele i jake nijanse senki, od neonskih do tirkiznih, trend su za leto 2021. Uzmite u obzir i jako narandžastu, ciklama i ljubičastu. Igrajte se, ovog leta očima sve boje lepo stoje. Olovke za oči u intenzivnim bojama su hit. Slobodno podebljajte crte oko očiju, igrajte se bojama, spajajte nespojivo. Akva zelena i plava boje su koje morate imati u svom neseseru kada je reč o olovkama za oči.

Obrazi u pink nijansama

Rumeni obrazi, ali, naravno, uz sjaj, ovog leta potpuni su hit. Nanesite rumenilo sa sjajem na jagodice i preko nosa kako biste napravili efekat da ste se ovog leta osunčali, iako još niste.

Foto: Shutterstock

Prirodna boja za usne

Prirodna boja usana i tokom leta ostaje u trendu. Kremasti ruževi i sjajevi za usne su obavezni, usne uvek moraju da izgledaju vlažno. Ako se odlučite za jače boje, birajte karmine koji su sjajni i koji hidriraju usne. Mat karmini ovog leta neće biti u modi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija