• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs/informer.rs

10.06.2021

09:15

UBRZAJTE METABOLIZAM! Ovaj JEFTIN NAPITAK topi kilograme kćo od šale!

printscreen You Tube NIDHI CHAUDHARY

Ljubav

UBRZAJTE METABOLIZAM! Ovaj JEFTIN NAPITAK topi kilograme kćo od šale!

Podeli vest

Ovaj napitak ne pomaže samo u borbi sa suvišnim kilogramima, već i kod čestih zdravstvenih tegoba.

 

Nepržena zrna kafe koriste se u alternativnoj medicini kao efikasan tretman u borbi protiv gojaznosti.

Blagodeti ovih sirovih zrna je u tome što sadrže hlorogenu kiselinu, antioksidans koji se razgrađuje kada se prži. Nekoliko studija sugeriše da poseduju sposobnost da stimulišu metabolizam i ubrzaju sagorevanje masnih naslaga.

Istovremeno, dobar metabolizam pozitivno utiče na funkcionisanje organa, uključujući srce, pluća, bubrege, jetru i mozak.

U alternativnoj medicini, sirova kafa pomaže kod mnogih bolesti, između ostalog:

  • Alchajmerova bolest
  • dijabetes
  • visok pritisak
  • srčana oboljenja
  • gojaznost
  • Parkinsonova bolest

Kako napraviti napitak koji stimuliše metabolizam i ubrzava mršavljenje?

Foto: Shutterstock

Klinička ispitivanja pokazala su da je ekstrakt sirove kafe efikasan u borbi protiv gojaznosti. Prema rezultatima studije, osobe koje konzumirale koncentrovani ekstrakt ovih zrna oslabili su od jednog do osam kilograma.

Sirovu kafu naći ćete u svim prodavnicama zdrave hrane i pržionicama kafe, a evo i kako da ga pripremite...

Sameljite 56 g sirovih zrna kafe, neka budu grublje mlevena. Stavite ih u 3,5 litre vode da se kuvaju 15-ak minuta na jačoj vatri, a zatim smanjite i kuvajte otprilike sat vremena. Zatim procedite.

Preporučuje se da se pije jedna do dve šolje ovog napitka (bez šećera) dnevno, 15 minuta pre obroka ili 30 minuta posle.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OVE NAMIRNICE TOPE KILOGRAME! Možete da ih jedete koliko hoćete!
Ljubav

OVE NAMIRNICE TOPE KILOGRAME! Možete da ih jedete koliko hoćete!

Nutricionistkinja iz Rusije, Natalja Pugačeva, sa Univerziteta Sečenov istakla je koje namirnice treba da koristimo kako bismo podstakli uspešno gubljenje kilgrama. Prema njenom mišljenju, tri namirnice su ključne kako biste ostvarili brze rezultate u procesu mršavljenja

09.06.2021

21:17

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija