• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/J.Ž.

27.06.2021

17:10 >> 17:19

VENČAJTE SE u kreaciji za SVA VREMENA! Romantična STARINSKA ČIPKA, KOMBINEZON od svile i ostali TRENDOVI! /Foto/

Ljubav

VENČAJTE SE u kreaciji za SVA VREMENA! Romantična STARINSKA ČIPKA, KOMBINEZON od svile i ostali TRENDOVI! /Foto/

Podeli vest

Romantična starinska čipka i ove sezone je preporuka svetskih dizajnera, ali venčanje u kombinezonu baš od čipke ili svile - hit je leta...

Dan koji svaka žena pamti je onaj kada je rekla DA voljenom muškarcu. Dan venčanja se pamti i po haljini koju je mlada izabrala da u njoj ponosno dođe do oltara. Pandemija je učinila da se uželimo proslava, a naročito svadbi, pa su modni kreatori širom sveta jedva čekali trenutak "otvaranja" da budućim mladama ponude najlepše toalete.

 

 

Čipka i beli vez

Zajedničko svim dizajnerima je da su akcenat stavili na romantiku. Vladaju starinske čipke, beli vez, velovi... Kroj ne mora toliko da bude retro: tu su gola ramena, otvorena leđa, jedno rame skroz slobodno, duboki dekoltei... ili čak vrlo kratka haljinica. Ali čipka se, kako na kreacijama za venčanja, tako i na modelima za svaki dan ovog leta vratila na velika vrata.

 

 

Kuća pokojnog modnog maga Oskara de la Rente, poznata po glamuroznim svečanim haljinama koje su poput umetničkih dela, isto je učinila i sa venčanicama za sezonu proleće/leto 2021. Venčanice ove modne kuće su uglavnom dugačke, sa veoma dugim šlepom, prate liniju tela i načinjene su od prelepih materijala, čipke ili satena. Latice cveća, rasute po haljini ili samo na obodu oko grudi, ovog leta su zaštitni znak njihovih venčanica. Perje, kao detalj na suknji, izuzetno je zanimljiv i glamurozan predlog. Modeli ove kuće ovog leta su romantični, ali i veoma izazovni.

 

 

Kratke haljinice na venčanju nisu ništa neobično, ali ovde treba pažljivo birati. Haljinica mora da odiše romantikom da ne bi prešla u tek običnu i pomalo vulgarnu haljinu koju biste mogli da nosite svaki dan. Starinska sitna dugmad, čipka, mašna koja pada niz leđa - detalji su koji će kratku belu haljinicu učiniti romantičnom venčanicom. Uz ovakav model nose se i štikle, ali i ravne baletanke, pa čak i neke zanimljive patike, jer patike se već nekoliko sezona uspešno "prikradaju" i na venčanjima.

Može i drugačije

Kombinezon je ove godine apsolutni hit, pa tako ne čudi što je svoje mesto našao i na venčanjima. Mlada koja se odluči za njega biće u trendu, ali i veoma smela, pošto ne gledaju svi isto na mladu u pantalonama. Međutim, dizajneri su napravili kombinezone koji odišu romantikom i stilom, tako da će svaka mlada u kombinezonu od čipke ili neke teške svile ostaviti svatove bez daha. Važno je da izaberete model koji je dovoljno dugačak, ispod kog će tek da vire izazovne cipele ili sandale.

 

 

Kreatori su ove godine boje sveli na belo, boju šampanjca i malo jače bež tonove - ponovo večne boje za venčanice. Mali broj dizajnera odlučio je da unese i boje, i to vrlo diskretno - pastelne roze i zelenkaste nijanse cvetova koji su u samom tkanju materijala. Dakle, opet romantika, ali u boji, za one dame koje na dan venčanja žele da budu drugačije.

 

 

Koji god model venčanice da odaberete - nakit neka bude diskretan. Ništa ne treba da odvlači pažnju sa burme i vereničkog prstena.

Šminka treba da bude svedena i u što prirodnijim nijansama zato što je vreme toplo, a mlada treba da blista celog dana. Ruž u jakoj boji je naravno dozvoljen, ali pazite na svog dragog - "crveni" poljubac može da ostavi trag na njegovim usnama. Srećno i veselo vam bilo!

Minđušice
Uz raskošnu venčanicu, minđuše treba da budu diskretne, samo tačkice od cirkona ili dijamanata, pokoji sitan biser. Uz ovakav nakit ide raskošan veo.

 

 

Velike minđuše
Upadljive minđuše, zanimljivog dizajna, mogu da se uklope samo uz venčanicu jednostavnog kroja. Dugačke upadljive minđuše savršeno idu uz gola ramena.

Cipelice poput Pepeljuginih
Kaiševi od niza biserčića oko članka idealan su izbor za venčanicu bilo koje dužine.

 

 

Rajfovi su "in"
Rajfovi od satena, krzna, perja, sa cvetićima... Ovaj modni detalj, iako je veoma retro, ovog leta je u trendu i biće savršen dodatak romantičnom izgledu.

Traka za kosu
Još jedan retro-detalj je traka za kosu. Mašna se, naravno, može pomerati i sa strane. Satenske trake su večiti detalj za venčanja.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija