• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica/informer.rs

21.06.2021

14:45

ZA NAJŠARENIJI BALKON U KRAJU: Najlepše cveće koje uvek uspeva!

Ljubav

ZA NAJŠARENIJI BALKON U KRAJU: Najlepše cveće koje uvek uspeva!

Podeli vest

Izaberite svoje omiljeno cveće i ulepšajte svoj balkon

Muškatle

Postoje dve vrste muškatli koje vam mogu ulepšati terasu – uspravne i viseće. Obe vrste zahtevaju sunčana mesta (najbolje sa južne strane) i zemlju koja dobra drenira, jer zbog prevelike vlage u korenu može uginuti. Ona će trajati celo leto i krasiće vašu žardinjeru svojim prelepim bojama – beloj, roze, ljubičastoj, narandžastoj, žutoj i crvenoj.

Begonija

Begonije nam dolaze u tri lepe boje: beloj, roze i crvenoj i najviše im odgovara sunčano ili mesto u polu hladu. Redovnim zalivanjem i prihranjivanjem će dati mnogo cvetova koji obvu biljku čine i te kako posebnom.

Petunija

Petunije krase mnoge balkone, a ljudi ih najviše biraju zbog svoje raznolikosti u boji. Od dvobojnih do različitih jednobojnih, petunije će cvetati do septembra, a ako ih skratite na visinu od oko 20cm, mogu opet početi da cvetaju sve do početka zime. Za njih je idealno mesto u polu senci, u zemlji koja dobro drenira.

Foto: pexels.com

Kadifa

Kadife spadaju u nezahtevno cveće koje se prima gde god da ga zasadite – ali će najbolje izgledati uz ostalo cveće u žardinjeri. Zbog svoje prelepe žuto narandžaste boje će privlačiti poglede tokom celog leta. Odgovaraju joj sunčana i mesta u polu-senci, a da bi vam cvetala tokom cele letnje sezone, potrudite se da joj uklanjate suve listove i cvetove.

Dan i noć

Dan i noć je možda jedna od najizdržljivijih biljaka koje će uživati na suncu, ali i u hladu. Dolaze u mnogo boja, pa je izbor ponekad težak, ali je jedno sigurno – da na savršen način ukrašavaju naše terase. Ovom cvetu jedino smeta prevelika toplota, koja dovodi do sušenja cveta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija