• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

20.07.2021

12:00

Pridružite nam se na letu do Kefalonije ovog leta

Promo

Ljubav

Pridružite nam se na letu do Kefalonije ovog leta

Podeli vest

Ovog leta navršava se jubilarna 15. godina kako turistička agencija KonTiki organizuje odmor u jednom od najlepših bisera Jonskog mora, grčkom ostrvu Kefaloniji. Ostrvo je posebno zanimljivo za ljude koji vole da istražuju skrivene lepote ovog nestvarno lepog mesta. Tirkizno plavo more, zelenilo i zvuk talasa očaraće vas toliko da će Kefalonija postati vaše omiljeno letovalište

Ostrvo će vas zaseniti svojom divljom i neukrotivom lepotom. To je najveće ostrvo u Jonskom arhipelagu koje može da se pohvali najlepšom plažom i to ne samo u Grčkoj. U pitanju je šljunkovita plaža Mirtos koja predstavlja simbol ostrva. Čak i oni koji nisu bili mogu da zamisle lepotu plaže i vizuelno je dočaraju na osnovu scena iz popularnog filma Violina kapetana Korelija koji je sniman na tom ostrvu.

Geološke i hidrološke pojave na Kefaloniji izazvale su pojavu različitih prirodnih fenomena. Potpuni paradoks na ovom ostrvu je da su takve neprijatne pojave i situacije koje su se događale godinama unazad proizvele zapravo prirodna savršenstva i dala posebnu notu i bajkovitost same Kefalonije. Kod mesta Katavotres postoje velike pukotine u terenu nastale raspadanjem tla pre nekoliko miliona godina. Ogromne količine morske vode ulivaju se u ovaj nestrvarni prostor, stvarajući utisak da more ponire. Jedno od takvih mesta jeste i Melisani – pećina, ali i podzemno jezero. Vožnja čamcem i pogled na sve te nijanse boja koje se stapaju jedna u drugu učiniće da poželite da se vratite u Kefaloniju i još jednom ugledate čudo kakvo jedino priroda može da stvori.

Ako se odlučite da posetite ovo mesto, ne zaboravite da probate brojne gastronomske specijalitete. Za one koji prvi put idu tamo nezaobilazna je degustacija vina Robola, uživanje u siru mizitra i kefalonijskom medu.

Foto: Promo

Što se smeštaja tiče, Kefalonija kao veliko ostrvo nudi brojne smeštajne jedinice prilagođena svim kategorijama putnika. Kao preporuku agencije KonTiki ističemo najprodavaniji hotel na Kefaloniji, a to je CEPHALONIA PALACE HOTEL 4*. Hotel je lociran na južnoj obali poluostrva Paliki, a samo 100 metara udaljen je od čuvene plaže Ksi poznate po crvenom pesku.

Foto: Promo

Još jedan hotel koji se nalazi na južnoj obali Paliki je IONIAN SEA HOTEL & VILLAS AQUA PARK 4*. Ovaj hotel preporučljiv je za porodice sa decom. Izolovan je od gradske  buke, a opet povezan redovnom gradskom linijom sa gradićem Liksuri. Unutar hotela na raspolaganju su brojni hotelski sadržaji za decu i odrasle. Važno je napomenuti da je paket na bazi all inclusive usluge.

Foto: Promo

Smešten na peščanoj plaži u centralnom delu Lasija, sa neverovatnim pogledom na zaliv i grad Liksuri, nalazi se MEDITERRANEE HOTEL 4*. Odlikuje se odličnim odnosom cene i kvaliteta, a usluga je na bazi noćenja sa doručkom ili polupansiona.

Foto: Promo

Prvi slobodna mesta na polasku za Kefaloniju su 2. avgusta na 10 noćenja i 12. avgusta na 11 noćenja. Kompletnu ponudu turističke agencije KonTiki kao i cene aranžmana pogledajte na zvaničnom sajtu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija