• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Andrijana Nikolić

03.08.2021

16:54

MAČAK LAVI - BORAC KOJI JE PREŽIVEO! Imao je šugu, pa konjuktivitis, ali je LJUBAV POBEDILA! /FOTO/

A.N.

Ljubav

MAČAK LAVI - BORAC KOJI JE PREŽIVEO! Imao je šugu, pa konjuktivitis, ali je LJUBAV POBEDILA! /FOTO/

Podeli vest

Da saosećajnost prema životinjama i dalje postoji pokazuje primer Jelene i Viktorie, dve mlade devojke iz Sombora. One su, početkom 2014. godine, spasile mačka obolelog od šuge, a potom ga i udomile

- Čula sam konstantno mjaukanje ispod terase. Onda sam otišla da proverim šta se dešava - započinje priču Viktoria, koja je mačka Lavija pronašla. Kako kaže, mogao je u šaku da joj stane. Izašli su napolje, potom su mu dali malo mleka. Imao je raščešanu glavu od šuge, da mu je sve bila ogromna rana, a takođe oči nije mogao da otvori. 

- Pretpostavljamo da ga je neko stavio ispod terase, ne bi video kako da dođe pošto je jako bio mali – nastavlja Viktoria.

Foto: A.N.

U početku Lavi je imao šugu

- Dobio je C vitamin i injekciju protiv šuge.Veterinarka je procenila da je star oko 3-4 meseca. Takođe je rekla da će krasta na glavi sa vremenom da nestane, ali da nije sigurna da li će uspeti da se povrati. Brkove nije imao. Ispostavilo se da ih je od češanja prosto izlomio. -

Po drugom odlasku kod veterinara, pregledali su mu zube i ustanovili su da je Lavi zapravo star 8-9 meseci, možda čak i više.

Posle nekog vremena, Viktoria ga je unela u kuću dok mu ne bude bolje. U početku uopšte nije hteo da jede i samo je spavao. Po savetu veterinara, Viktoria ga je hranila iz ruke. Ostao je kod nje nekoliko dana. Kada je počeo da trčkara po kući, odvela ga je odvela na vakcinaciju, ali potom je dobio konjuktivitis. Oči su mu se toliko upalile da je 11 dana morao da ide da prima injekcije. Kao posledica konjuktivitisa, jedno oko mu i dalje suzi. Kada se oporavio, dlaka je počela normalno da raste.

Prvih nekoliko dana posle vakcinisanja Lavi je spavao samo uz Viktoriu. Nije želeo da bude sam.

U međuvremenu, Viktorijina drugarica Jelena je zapazila Lavija i ispostavilo se da je to bila ljubav na prvi pogled.

- Kad god sam dolazila kod Viktorije na kafu, uvek mi je dolazio u krilo i nije želeo da se odvaja - istakla je Jelena.

Rešila je da ga udomi i od tada su nerazdvojni.

Foto: A.N.

 

- Ujutro me probudi i mjauče dok ne ustanem da ga nahranim. Sad u skorije vreme sam mu promenila hranu pa moram da mu dajem zrno po zrno, neće da jede ako nije iz moje ruke. Uglavnom mi legne u krilo ili na noge dok sam u krevetu, i najmanje sat vremena dnevno hoće da se igra sa mišem i laserom - kaže Jelena.

Lavi se sprijateljio i sa komšijskim macama, pa se igra i sa njima.

Mačak je pronašao srećnu porodicu, krov nad glavom i bezuslovnu ljubav. Na kraju svega, ako ljubimce ne možemo da udomimo, možemo im dati hranu i vodu, makar u vrelim danima.

 
 
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija