NE BACAJTE KESICE ČAJA! Postoji PUNO NAČINA da ih još malo ISKORISTITE u domaćinstvu!

Pixabay

18:52 Lifestyle 0

24sata.hr/informer.rs | 02. 08. 2021.

NE BACAJTE KESICE ČAJA! Postoji PUNO NAČINA da ih još malo ISKORISTITE u domaćinstvu!

Iskorištene kesice čaja razgrađuju masnoću na ogledalima i drvenim podovima, uklanjaju neprijatne mirise iz frižidera i ormara te osvežavaju stari tepih...


Lekovitost čaja odavno je poznata, ali iskorišćene kesice su itekako zanemarene. Osim što smanjuju natečenost očiju, ublažavaju opekotine od sunca i ujede insekata, iskorišćene kesice čaja pravi su pomoćnik u domaćinstvu.

Proverite za šta ih sve možte iskoristiti: 

* Osim sode bikarbone, iskorišćene kesice čaja odlične su u uklanjaju neprijatnih mirisa u frižideru. Jednostavno ih treba staviti nekoliko u frižider i ostaviti preko noći tako da upiju mirise.

unsplash.com

* Vlažne kesice crnog čaja čuvaju metalne sudove od rđanja. Nakon svake upotrebe treba ih premazati vlažnim kesicama i to će stvoriti zaštitni sloj koji će sprečiti korodiranje. 

* Masne sudove je teško oprati, ali u razgradnji tvrdokornih ostataka hrane najbolje pomažu kesice upotrebljenog čaja. Sudove treba staviti u vruću vodu i dodati dve do tri kesice i ostaviti pet minuta. Nakon toga sudovi će se lakše oprati. 

* Čaj uklanja mrlje i prljavštinu na ogledalima. Skuvajte čaj s dve upotrebljene kesice i iskoristite ih kao sredstvo za čišćenje.

unsplash.com

* Jednako kao što je dobar za staklo, čaj pomaže i u čišćenju drvenih podova i nameštaja. Treba skuvati čaj od dve iskorišćene kesice i ostaviti da se ohladi. Nakon toga treba nakvasiti krpu i obrisati željene površine. Čaj će razgraditi masnoću i delovaće blagotvorno na pore drveta. Posebno je dobar crni čaj. 

* Osim što uklanja neprijatne mirise iz frižidera, iskorišćene i osušene kesice čaja upiće sve mirise i iz ormara. Treba ih ostaviti preko noći kako bi vratili svežinu. 

* Ako želite da osvežite stari tepih, jednostavno na njega stavite iskorišćene i osušene listiće čaja. Pustite da odstoje oko 15 minuta pa ih nakon toga možete usisati. 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.