• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje

23.10.2021

20:13

JEDINI AKSESOAR koji vam je POTREBAN da biste izgledali kao ŠIK FRANCUSKINJA! /Foto/

Freepik.com

Ljubav

JEDINI AKSESOAR koji vam je POTREBAN da biste izgledali kao ŠIK FRANCUSKINJA! /Foto/

Podeli vest

Bez obzira na to da li više volite elegantiji ili opušteni stil, ešarpe su lako uklopive, možete ih nositi na bezbroj načina i baš zbog toga su toliko popularne i uvek u trendu

Jesen i hladnije vreme na modnu scenu vraća nezaobilazni modni dodatak koji je već decenijama unazad najveći saveznik svim damama. Reč je o ešarpama, koje daju poseban pečat svakoj kombinaciji. Bez obzira na to da li više volite elegantiji ili opušteni stil, one su lako uklopive, možete ih nositi na bezbroj načina i baš zbog toga su toliko popularne i uvek u trendu. Još davnih pedesetih godina prošlog veka čuvena holivudska diva Odri Hepbern, koja je bila oličenje stila i elegancije, ovaj dodatak uvela je na velika vrata na modnu scenu i dodatno ga popularizovala. "U potpunosti se osećam kao žena, tj. kao lepa žena samo kada nosim svilenu maramu", govorila je glumica. Ešarpe i marame nisu bile simbol samo ženske lepote već ih je lako prihvatio i jači pol. U zavisnosti od materijala i dezena, one se mogu nositi na bezbroj načina.

Neobavezno prebačena preko kaputa

Ukoliko ste ljubitelj jednobojnih kaputa pastelnih tonova, šarena ešarpa od laganog materijala idealan je odabir za vas. Nemarno je prebacite preko okovratnika i pustite je da slobodno pada. Na ovaj način će upotpuniti vašu odevnu kombinaciju bolje od bilo kojeg komada nakita.

Imitacija rol kragne

Presavijte ešarpu nekoliko puta po dužini, pa je obmotajte oko vrata da dobijete izgled rolke. Ovaj način je idealan za one koje vole poslovni stil odevanja. Uvek ćete izgledati elegantno, a ujedno dodaje i dozu ozbiljnosti i samouverenosti.

 

 

Ešarpa kao statusni simbol

Još u starom Egiptu ešarpa je smatrana statusnim simbolom. Naime, egipatski faraoni bili su veoma prepoznatljivi po svom načinu oblačenja - na glavi su nosili prugaste tkanine, poput današnjih ešarpi.

Francuski šik

Vežite ešarpu oko vrata poput rolke, ali ostavite krajeve vidljivim u stilu mašne i eto šik izgleda poput dama sa ulica Pariza.

Kauboj stil

Poslednjih godina veoma popularan način nošenja ešarpi je takozvani kauboj stil. Vežite ešarpu oko vrata, pa prebacite oba kraja da padaju napred poput kaubojaca u vestern filmovima. Ovakav način nošenja ešarpe odlično se uklapa uz jednostavnu modnu kombinaciju poput jednobojne majice i farmerki. Ako uz to dodate i kožnu jaknu ili pak sportski sako, u zavisnosti od afiniteta i prilike, svi pogledi biće uprti ka vama.

 

 

Ešarpa kao zamena nakit

Svilene ešarpe izrazitog kolorita odlična su zamena za ogrlicu. Vežite ešarpu napred poput kravate za potpuno novi efekat vašeg stajlinga. Takođe, odavno se ovaj modni komad ne nosi samo oko vrata već se odlično uklapa i na rukama. Možete je vezati i oko zgloba ruke i nositi je umesto narukvice. Dobićete urbani stil sa rokerskim šmekom.

Neprolazna klasika

Zlatno doba Holivuda ostalo je inspiracija mnogim kasnijim generacijama, a velike filmske zvezde čiji su stil kopirale dame širom sveta bile su glavni promoteri svih modnih noviteta, pa i marama. Volele su ih i Merilin Monro, Grejs Keli, Džejn Fonda. One su ih nosile na nekoliko načina, uglavnom kao dodatak besprekornim frizurama, elegantno vezane sa suptilnim čvorom ispod brade.

 

 

Arafatke

Ešarpe nalik onim arapskog porekla, popularno nazvane arafatke, danas odlično idu uz retro stil, uz patike i kraću jaknu. Pristaju i nezaobilaznom džinsu, kratkoj ili dugačkoj suknji, ravno krojenoj haljini.

Doza zavodljivosti

Ukoliko ste se odlučili za elegantnu haljinu sa golim ramenima, svilena ešarpa je upravo onaj posebni začin koji će ovoj kombinaciji dati dozu zavodljivosti. Naime, ležerno je prebacite preko ramena tako da nesputano sklizne, dovoljno da tek pomalo naglasi vaš vrat. Za ovu priliku preporučuje se oprobani klasik, crna marama od svile.

 

 

Marama za kosu kao rajf

Veoma praktičan način za vezivanje marame jeste da skupite kosu i obavijete maramu kako bi ona izgledala kao rajf. Možete birati tanje ili šire za ovu namenu. Za tamnije nijanse kose preporučuju se marame jarkih boja, poput tirkiznoplave, pink, žute. Tamne marame za kosu nosite ukoliko vam je kosa svetla kako biste napravile dobar kontrast.

Poigravanje modnim dodacima

Ukoliko ste ljubitelj tašni, marama će biti vaš idealni saveznik za potpuni izgled. Naime, ručke vaše omiljene torbe ukrasite maramom tako što ćete je uvezati u elegantnu mašnu ili je čak kompletno obaviti njom. Time ćete dobiti potpuno novi izgled vašeg aksesoara i pokazati dozu kreativnosti.


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija