• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.11.2021

09:23

POLOŽAJ U KOME SPAVATE ILI SE BUDITE OTKRIVA VAŠU AMBICIJU! Ko se širi u krevetu, ima...

Shutterstock

Ljubav

POLOŽAJ U KOME SPAVATE ILI SE BUDITE OTKRIVA VAŠU AMBICIJU! Ko se širi u krevetu, ima...

Podeli vest

Omiljeni položaj tokom sna, ali i buđenja može da vam ukaže koliko imate samopouzdanja i koliko ste hrabri

Tako oni koji se obično rašire po celom krevetu važe za ambiciozne i moćne ljude, a oni koji spavaju zgrčeni ili ujutru otvore oči u takvom položaju, pokazuju da su ranjivi i da ih more neke muke.

Socijalni psiholog dr Ejmi Kadi sa univerziteta Harvard, koja godinama istražuje moć govora tela u najnovijoj studiji tvrdi da mi sami možemo da jačamo samopouzdanje pazeći na položaj u kom spavamo.

MENJAJTE POZU SPAVANJA Telo utiče na um, um na ponašanje, a ponašanje na ishod

- Oko 40 odsto ljudi spava u položaju fetusa, a reč je o veoma emotivnim i osetljivim ljudima, među kojima je više žena nego muškaraca. Spavanje u položaju fetusa može negativno da utiče na uspeh na svim poljima jer podsvesno deluje na način na koji vidite sebe. Prosto je - vaše telo utiče na vaš um, um utiče na ponašanje, a ponašanje na ishod - objašnjava dr Kadi.

Foto: Shutterstock

Spavanje

Prema njenoj studiji, čak i problemi sa poslom koje su imali ispitanici nisu imali veze sa načinom na koji su ga obavljali, već su dolazili iz njihove nesigurnosti da li su dovoljno dobri, a uočeno je da oni uglavnom spavaju u položaju fetusa.

- Ako spavate zgrčeni kao fetus, u pokornom položaju, podsvesno šaljete sebi poruku da nemate ili ne želite da imate ličnu moć. Isto je i sa držanjem tela kada obavljate svakodnevne poslove. Možete da vežbate da pozitivno razmišljate i da imate samouvereno držanje podignute glave, a probajte da se svako veče raskomotite u krevetu. Najbolji položaj je sa ispruženim rukama i nogama i zauzimanje što više prostora u krevetu - predlaže dr Kadi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija