• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zadovoljna.hr

15.05.2015

10:43

REŠITE SE NESANICE pomoću ovih sedam trikova!

Ljubav

REŠITE SE NESANICE pomoću ovih sedam trikova!

Podeli vest

Ako i vas muči nesanica i u nedogled brojite ovce, otkrijte kako možete da utonete u san za samo deset minuta!

UPALITE SAMO NAJSLABIJE SVETLO

Morate u wc-u da upalite samo najnužnije svetlo, jer se tako nećete razbuditi. Naime, svetlost deluje stimulišuće, jer ljudski mozak i telo interpretiraju svaku svetlost, bilo da je ona sunčeva ili od lampe, kao znak da se probude.

ČITAJTE

Čitajte kako bi vam se oči umorile. Posegnite za knjigom ili časopisom koji vam je pri ruci. Ipak, izbegavajte uzbudljivo štivo poput trilera koje će vas stimulisati umesto da vas umiri. Pritom, pazite da se držite saveta pod brojem jedan, odnosno da ne čitate pod prejakim svetlom. Možete i zakačiti malu lampicu za čitanje na knjigu.

IZBEGAVAJTE MOBILNI, RAČUNAR I TV

Izbegavajte korišćenje mobilnog, računara ili gledanje TV-a, jer će vas svetlost koja dopire iz njih razbuditi. Vrtite li se bespomoćno po krevetu, probajte da se uspavate uz mentalnu vežbu u kojoj ćete planirati sledeći dan ili opuštajući vikend koji je pred vama.

LEZITE NA STRANI TELA NA KOJOJ NAJVIŠE VOLITE DA SPAVATE

Bilo da najradije spavate na leđima, na boku ili stomaku, pokušajte da ležite baš na toj strani tela. Budete li sedeli uspravno ili stajali duže vreme, organizam bi to mogao protumačiti kao znak da ostane budan. Želite li da se nečim okupirate kako biste opet zaspali, na primer čitajući knjigu, radite to ležeći.

NEMOJTE DA JEDETE

Mnogi ljudi pogreše kad odu nešto da gricnu misleći da će ih to uspavati. Međutim, konzumiranje hrane usred noći ima potpuno suprotan učinak. Štaviše, radite li to učestalije, telo se može navići i konstantno tražiti hranu tokom noći zbog čega biste se opet mogli da se budite.

DUBOKO DIŠITE I OPUŠTAJTE MIŠIĆE

Probajte tehniku progresivne relaksacije u kojoj sami opuštate određene grupe mišića. Počnite s najvećim grupama mišića poput bedara i leđa, tako da usredotočite misli na te delove tela dišući duboko uz duge uzdahe i izdahe. Opuštanje završite relaksacijom mišića šaka i lica.

NE SPAVAJTE TOKOM DANA

Ako inače nemate naviku da popodnete odremate, nemojte to da radite ni kada se noću ne naspavate dovoljno, jer biste tako mogli da naviknete mozak da se noću budi i nadoknađuje san preko dana. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija