• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.10.2015

20:28

ZLATNI TROUGAO Sreća zavisi od ove tri stvari!

Ljubav

ZLATNI TROUGAO Sreća zavisi od ove tri stvari!

Podeli vest

Istraživači australijskog Dikin univerziteta ustanovili da je za potpuni osećaj sreće potrebno da budu ispunjena tri uslova koja su nazvali "zlatni tougao sreće"

Ova tri faktora koja definišu sreću su dobri međuljudski odnosi, stabilna finansijska situacija i posedovanje životnog cilja. 

Do ovog zaključka, istraživači su došli na osnovu studije koja je sprovedena u periodu od 15 godina na uzorku od preko 60.000 ljudi. 


Robert Kamins, jedan od autora studije, ističe da su odnosi koje imamo sa drugim ljudima od presudnog značaja: "I osobe sa niskim primanjima mogu da ostvare zadovoljavajući nivo sreće ukoliko su razvili pozitivne društvene kontakte i ako imaju neki cilj u životu". 

Ti odnosi ne moraju obavezno da budu romantične prirode, ali je potrebno da oni podrazumevaju podršku i intimnost, objasnio je on. 

PRIRODNI ANTIBIOTICI koje čuvate u kuhinji!

 - Neophodno je imati nekog s kim možete da podelite svoje misli, tajne, nade, snove i strahove. Životne teškoće će pre slomiti one kojima nedostaje ta vrsta oslonca - zaključio je australijski naučnik. 

Kamins tvrdi da novac znatno utiče na sreću pojedinca jer mu omogućava da se oslobodi stresa. 

Ipak, da bi čovek dosegao visok stepen zadovoljstva i sreće, potrebno je da mu rad pruža više od finansijske sigurnosti. 

Ono što je iznenadilo istraživače je činjenica da su ispitanici tek retko dovodili sreću u vezu sa zdravljem. 

"Zadovoljstvo sopstvenim zdravljem opada kako starimo, ali sreća, generalno, sve više raste sa godinama", rekao je Kamins. 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Moram da se umešam..! SREĆA je produkt - slučajnosti, faktora koji nije moguće planirati, a ovde se radi o DUHOVNOM ZADOVOLJSTVU... koje je proizvod naših aktivnosti i rada - sa sasvim izvesnim posledicama ! Ovde su australijanci pobrkali ova dva pojma, što znači - pojma nemaju..!!! Zapamtite šta vam Lala kaže: Čovek je svestan svoje sreće - TAK KADA JE IZGUBI..!! Zdravlje, voljena osoba, deca, to je sreća...sve ostalo, dobro nam dođe u životu - ali pretstavlja samo duhovno zadovoljstvo kojem radom i ( planskim) zalaganjem - svakog dana stremimo..!!

Penzioner Raša

pre 8 godina

Kupim ujutru rano novine, otvorim zadnju stranu, pogledam - čitulje, vidim - mene tamo (još ).. *fala Bogu, nema.....i srećan sam ceo dan...!!!

Siniša

pre 8 godina

Sreća je kad imaš : "U se, na se, i - poda se..." (srpska - narodna..)

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija