• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.05.2016

18:05

PRIRODNI LEKOVI Ove biljke su najbolji borci protiv raka!

Ljubav

PRIRODNI LEKOVI Ove biljke su najbolji borci protiv raka!

Podeli vest

Pre pojave moderne medicine različite bolesti i poremećaji lečili su se potpuno prirodnim putem, odnosno pomoću začina i biljaka

Kasnije su naučnici ustanovili da neke biljke zapravo imaju odličnan učinak na zdravlje, kao i da se mogu koristiti za prevenciju i ublažavanje niza bolesti, uključujući različite vrste raka.

Ruzmarin

Istraživanja su pokazala da ruzmarin poboljšava delotvornost lekova koji se koriste u hemoterapiji. Uzimanje ruzmarina tokom hemoterapije može zaustaviti širenje ćelija raka i postaknuti ih na samouništenje.

Peršun

Peršun je jako dobar izvor apigenina koji takođe podstiče ćelije raka na samouništenje. Apigenin blokira dotok krvi prema ćelijama raka, što onemogućava njihovo širenje.

Timijan

Timijan sadrži timol, spoj za kojisu istraživanja pokazala da ima moćno antikancerogeno delovanje. Timijan se vrlo često koristi za jačanje imuniteta i ublažavanje simptoma infekcija respiratornog sastava.

Menta

Menta sadrži spojeve koji blokiraju dotok krvi prema kancerogenim ćelijama, što je čini odličnom za uništavanje i prevenciju širenja ćelija raka.

Mirođija

Kopar ima moćno antiseptičko delovanje i smanjuje nivo slobodnih radikala u telu, za koje su istraživanja pokazala da povećavaju rizik od nastanka i daljeg širenja ćelija raka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija