• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernji list/Informer.rs

12.06.2016

08:30

ZADRŽAVATE KIJANJE? Nakon ovoga nećete više nikad!

Ljubav

ZADRŽAVATE KIJANJE? Nakon ovoga nećete više nikad!

Podeli vest

Ako zaustavimo kijanje, taj pritisak se vraća u neki drugi deo tela koji može da strada

Kijanje je jedan od obrambenih mehanizama našeg organizma pomoću kog izbacujemo bakterije i viruse iz nosa. Dok kijamo, vazduh kroz naše nozdrve leti brzinom do 160 kilometara na sat. 

Ako zaustavimo kijanje, taj pritisak se vraća u neki drugi deo tela koji može da strada.

NIJE SAMO POLEN KRIVAC U kući imate mnogo više stvari koje izazivaju alergiju!

- U pitanju je jak refleks koji može da prouzrokuje oštećenje bubne opne, kao i povećanje pritiska iza očnih jabučica usled čega mogu da puknu krvni sudovi u očima - objašnjava njujorški lekar Erih Vot za "Business Insider".

NI NJIMA NIJE LAKO: Kako prolećne alergije utiču na vašeg ljubimca?

Može da utiče i na gubitak sluha i podstakne jake vrtoglavice, piše HowStuffWork.

PATITE OD PROLEĆNIH ALERGIJA? Evo koju hranu treba da izbegavate!

Zadržavanje kijanja može dovesti i do oštećenja dijafragme, a u najgorem slučaju dolazi do moždanog udara, što može biti smrtonosno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta
Društvo

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta

Slađan Vučković (52), nekadašnji deminer Vojske Savezne republike Jugoslavije, koji je ostao bez obe ruke u razminiravanju Kopaonika, kazao je za naš portal da je pametno što je naređena evakuacija naselja Stevan Sinđelić jer ukoliko se sa gradilišta zaista uklanja Tomahavk, to ubojno sredstvo sadrži ogromnu količinu eksploziva – čak 454 kilograma.

20.04.2024

11:55

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija