• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92/informer.rs

09.08.2016

11:23

ČITANJE PRODUŽAVA ŽIVOT! Kada ste poslednji put pročitali knjigu?

Ljubav

ČITANJE PRODUŽAVA ŽIVOT! Kada ste poslednji put pročitali knjigu?

Podeli vest

Odavno se zna da je čitanje dobro za mozak ali nova studija pokazuje da redovno uzimanje knjige u ruke može da vam produži život. Istraživači sa univerziteta Jejl kažu da nije bitno šta čitate, sve dok čitate. Što duže – to bolje

Istraživači su do tog zaključka došli razmatrajući podatke više od 3.600 zdravih učesnika studije. Oni su podeljeni u tri grupe – na one koji su čitali do tri i po sata nedeljno, učesnike koji su čitali više od toga i grupu koja nije čitala uopšte. Pošto su uzeli u obzir starost, pol, ekonomoski i obrazovni status, naučnici su ustanovili da čitaoci žive dve godine duže od nečitalaca. 

10 STVARI: Ovo treba da uradite pre 10 sati ujutru!

Štaviše, ustanovljeno je da za one koji čitaju do tri i po sata nedeljno postoji 17% manja verovatnoća da će umreti u narednih 12 godina, dok je verovatnoća 23 odsto manja za ljude koji čitaju više od toga. 

REZULTATI NAJNOVIJEG ISTRAŽIVANJA! Vini Pu ima više fanova od Harija Potera!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija