• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fitnes/Informer.rs

27.01.2017

20:31

(VIDEO) POČNI VEĆ DANAS! Ovih 10 vežbi garantuju savršen stomak do leta!

Ljubav

(VIDEO) POČNI VEĆ DANAS! Ovih 10 vežbi garantuju savršen stomak do leta!

Podeli vest

Sa nadom da ova zima neće večno trajati vreme je da započnete pripreme tela, a naročito trbušnjaka za leto koje nam stiže. Naravno, nije leto jedini motiv da počnete sa treniranjem

Naučna istraživanja iz oblasti sportske medicine kažu da je slab stomak glavni uzrok bolova u lumbalnom delu leđa. Ako pogledamo statistiku na globalnom nivou videćemo da preko 70 odsto svetske populacije ima problem sa donjim leđima iz čega se može zaključiti da svi oni zapravo imaju problem i sa slabim mišićima stomačne regije. 

Dok ovo čitate razmislite koliko vaših dragih osoba ima problem sa bolom u donjem delu leđa, siguran sam da svako od nas može da nabroji barem troje njih. Važno je znati da jačanje trbušnjaka ne garantuje rešavanje problema bola u lumbalnoj regiji leđa, ali će jak stomak svakako u velikoj meri pomoći u rešavanju ovog problema ili što je još važnije delovaćete preventivno. 

Trening koji vam predlažem je skup 10 vežbi koje radite u okviru jedne super serije. Nije lako, ali zapamtite da ćete svakim odrađenim treningom biti bliže svom konačnom cilju - lep stomak zaista vredi žrtvovanja. Pratite video klip na kome je prikazana tehnika izvođenja svake vežbe.

  • Kratke kontrakcije 20 ponavljanja,
  • Suprotno koleno 20 ponavljanja
  • Kratke kontrakcije noge pod 90° 20 ponavljanja
  • Dijagonale 20 ponavljanja
  • Ruka suprotna noga po 10 ponavljanja
  • Makazice na laktovima 30 ponavljanja
  • Bocna sklopka po 10 ponavljanja
  • Prsti preko kolena 20 ponavljanja
  • Lakat ka suptotnom kolenu 20 ponavljanja
  • Kolena laktovi 30 ponavljanja

Navedeni trening možete praktikovati svaki drugi dan, pauza između vežbi mora biti minimalna, vežbe za stomak možete raditi pre ili posle glavnog dela treninga, a pre kardio vežbi.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija