• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/Informer.rs

19.05.2017

10:01

RIZNICA VITAMINA! Šest recepata za sveže ceđene sokove

Ljubav

RIZNICA VITAMINA! Šest recepata za sveže ceđene sokove

Podeli vest

Bez obzira na to da li ih pijete na početku dana, na početku obroka ili kao pojačanje između obroka, sveže ceđeni sokovi će postati vaš najjači saveznik u borbi protiv bolesti, kao i u nameri da sagorite masne naslage

 Ceđena pomorandža ili grejpfrut biće nešto što ćete s nestrpljenjem iščekivati kao zadovoljstvo.

Ovi potpuno prirodni sokovi sadrže gotovo sve hranljive sastojke i antitoksične elemente koji su bili sadržani u celom plodu odabranog voća ili povrća. Hranljivi sastojci voća i povrća brže se apsorbuju u tečnom obliku i vaše telo može početi da ih koristi bez nepotrebnog odlaganja.

Nutricionisti preporučuju dvanaestodnevnu kuru za jačanje imuniteta. Tokom 12 dana pijte po dva litra soka od sirove cvekle, celera i šargarepe, koje ćete iscediti u sokovniku. U ovim vrstama povrća nalaze se svi sastojci kojima se jača odbrambeni sistem, a i posebno važni vitamini A i C. Savet stručnjaka je da svakodnevno popijete sok od dve šolje voća i dve i po šolje povrća u okviru prosečne ishrane u vrednosti od 2.000 kalorija. Sok od povrća je idealno rešenje u situacijama kada nemate vremena za pripremu obroka.

Citrus koktel

Za citrus koktel vam je potrebna jedna pomorandža, jedna mandarina, četvrt limuna i malo nane. Priprema: Oljuštite pomorandžu, mandarinu i limun. Povadite koštice jer mogu biti gorke. Iskoristite i pulpu. Propustite sve kroz sokovnik zajedno sa nanom. Ovo je količina za jednu čašu.

Sok od jabuke i kruške

Da bi ovaj sok bio delotvoran, treba vam jedna kruška i dve jabuke. Priprema: Vodite računa da kruška bude potpuno zrela da bi se eliminisala kiselost jabuke. Izvadite sredinu sa košticama, isecite voće na kockice i propustite kroz sokovnik.

BELO MESO U MEDENOM SOSU! Ovom jelu ne možete odoleti!

Sok od banane

Ovaj pomalo tropski sok biće potpun ako za njega spremite šolju sveže ceđenog soka od pomorandže, jednu bananu i šolju sveže ceđenog soka od jabuke. Priprema: Pomešajte sve sastojke u blenderu dok ne dobijete ujednačenu masu.

Citrus kuler

Dovoljno je da pripremite jedan grejpfrut, jednu pomorandžu i malo nane. Priprema: Oljuštite grejpfrut i pomorandžu i propustite kroz sokovnik zajedno sa nanom.

Tomato italijano

Za ovaj italijanski napitak potrebna su vam tri sveža cela paradajza, struk celera i pola šolje svežeg bosiljka. Priprema: Propustite sastojke kroz sokovnik.

Sok od šargarepe i korijandera

Šest šargarepa i četvrt isečenog korijandera napraviće pravo čudo od soka. Specifična aroma korijandera daje poseban ukus ovom napitku od šargarepe. Priprema: Propustite kroz sokovnik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija