• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.09.2018

12:26

SKRIVENI SIMPTOMI! Bol u leđima nije samo od kičme

Ljubav

SKRIVENI SIMPTOMI! Bol u leđima nije samo od kičme

Podeli vest

Pre nego što pomislite na probleme sa kičmom, proverite da li vam neki drugi organi u telu šalju signale

Problemi sa bešikom, bubrezima ili žuči često mogu da budu "zamaskirani" bolom u leđima. Zbog toga, pre nego što pomislite na probleme sa kičmom, proverite da li vam neki drugi organi u telu šalju signale, koji se manifestuju sevajućim bolom u dnu ili sredini leđa.

Urinarni trakt

Infekciju mokraćnih puteva najčešće uzrokuju bakterije. Manifestuju se kao bol pri mokrenju, bol u donjem delu leđa ili trbuhu. Najčešće pogađa žene i ukoliko se ne izleče, mogu da dovedu do upala.

Bubrežni kamenac

Neprestani bol u jednom delu leđa, koji se pojavljuje uz bol u stomaku, preponama, pri mokrenju ili uz krv u urinu, može da bude znak bubrežnog kamenca. Veliku ulogu igra i genetika, pa su neki ljudi podložniji bubrežnom kamencu nego drugi.

Upala bubrega

Ako se uz bol u leđima javlja i povišena telesna temperatura, takvo stanje može ukazivati na upalu bubrega. Taj bol najčešće se javlja u donjem delu leđa i iznad karlice. Šest puta je češća kod žena nego kod muškaraca.

Upala pankreasa

Upalu gušterače, osim bola u donjem delu stomaka, povraćanja i mučnine, prati bol u leđima. Taj bol može biti iznenadan i da se širi od trbuha prema leđima, a najčešće je posledica akutne ili hronične upale.

Žučni kamenac

Iako ne navodi na žuč, bol u leđima zajedno s bolovima u trbuhu i rukama, mučninom i uz bol prilikom disanja, simptom je žučnog kamenca ili upale žuči.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija