• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

28.04.2019

20:02

BOLJI OD ENERGETSKOG PIĆA! Krastavac čini čuda za mršavljenje, lepotu i zdravlje!

Ljubav

BOLJI OD ENERGETSKOG PIĆA! Krastavac čini čuda za mršavljenje, lepotu i zdravlje!

Podeli vest

Ako vam je otopljenje teško palo i osećate se izmoreno ili malaksalo jedite što više krastavaca. Za ovo povrće kažu da je bolje od energetskog pića, jer sadrži dovoljne količine vitamina B i ugljenih hidrata

Osim što može da vas podigne energetski, krastavcu se pripisuje čitav niz pozitivnih efekata. Ovi zeleni plodovi čine kožu lepom i svežom jer obiluju magnezijumom, kalijumom i silicijumom. Krastavci pomažu u probavi i skidanju kilograma, pa su neizostavni u salatama i sendvičima. Kolutovi ovog povrća vrlo uspešno umiruju otečene podočnjake, a kada se jedu hidriraju telo. Čak se, preporučuje da se kolutom krastavca začini čaša vode.

ZA MIŠIĆE, KOSTI, NERVE... Ako ne volite mlečne proizvode, kalcijum obezbedite iz...

Krastavcima se pripisuje i lekovita moć. Naime, zahvaljujući sastojcima pinorezinol, sekoizolaricirezinol i laricirezinol, smanjuju rizik od razvoja raka jajnika, dojki, prostate i materice. Blagotvorni su i zato što snižavaju loš holesterol, kontrolišu pritisak i obogaćuju ishranu dijabetičara.

Foto: Shutterstock

Manje je poznato da krastavac bolje osvežava usnu duplju od žvakaće gume i ubrzava zarastanje postojećih ranica u ustima, kao što i sprečava krvarenje desni.

UKOLIKO VEĆ NISTE PRETERALI! Evo koliko vaskršnjih jaja smete da pojedete na dan!

Na listi pozitivnih dejstava krastavca na zdravlje nalaze se i olakšavanje tegoba usled kostobolje, odličan je za one koji se oporavljaju posle "čašice više" i čuva zdravlje bubrega, jer smanjuje nivo mokraćne kiseline.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija