• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

23.06.2019

13:57

ORASI SU NAJJAČA ZAŠTITA OD INFARKTA! Samo pet komada dnevno će znatno ojačati vaše srce!

Ljubav

ORASI SU NAJJAČA ZAŠTITA OD INFARKTA! Samo pet komada dnevno će znatno ojačati vaše srce!

Podeli vest

Pet oraha dnevno je dovoljno da ojača vaše srce i spreči razvoj kardiovaskularnih oboljenja. Posle samo četiri sata vaše arterije će početi da se čiste od masnih naslaga čime se minimalizuje rizik od infarkta

Orasi se smatraju superhranom jer su bogati su zdravim hranljivim sastojcima, uključujući polinezasićene masti, fenole, vitamin E i tone antioksidanasa.

Imaju snažan efekat na ukupno zdravlje, pa ako u ishranu uključite samo pet oraha dnevno imaćete brojne zdravstvene benefite.

Evo nekih od zdravstvenih prednosti koje dobijate dodavanjem oraha u vašu dnevnu ishranu.

SVI BACAMO LISTOVE ŠARGAREPE, a evo koliko su ZAPRAVO ZDRAVI I KAKO UTIČU NA ORGANIZAM!

Orasi pružaju pomoć u smanjenju struka, snižavaju nivo holesterola, imaju pozitivan uticaj na zdravlje mozga, smanjuju rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti, smanjuju rizika od razvoja dijabetesa, povećavaju broj speratozoida kod muškaraca, imaju ulogu u prevenciji raka kože, daju jače i zdravije nokte i drugo.

Kao što se može videti, postoji mnogo razloga zbog kojih bi trebalo da uključite orahe u vašu svakodnevne obroke.

Efekat oraha na telo je tako neverovatan da mnogi ljudi imaju zdravstvene benefite samo posle 4 sata od konzumiranja.

Orah isporučuje veliku količinu hranjivih materija i vitamina, koji su ključni za održavanje tela i zadovoljenje apetita do sledećeg obroka.

Orasi sadrže antioksidanse koji jačaju srce i imunitet za borbu protiv srčanih bolesti. Naime, čiste se arterije i time se sprečava infarkt.

ŽELITE SAVRŠEN TEN? Evo kada treba da legnete i koliko da spavate

Još jedan koristan sastojak su omega-3 masne kiseline, koje smanjuju osećaj depresije i simptome poremećaja hiperaktivnosti.

Ljudsko telo će početi da funkcioniše efikasnije, zbog činjenice da orasi sprečavaju začepljene arterija i druge negativne zdravstvene efekte.

Trebalo bi da znate da ukoliko konzumirate orahe u umerenim količinama, oni ne uzrokuju povećanje telesne težine, već će vaš organizam biti zdraviji.

Samo pet oraha dnevno će regulisati vašu kilažu i veličinu struka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija