• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo

10.07.2019

14:13

DIZANJE TEGOVA BOLJE OD KARDIO TRENINGA! Naučnici otkrili najefikasniju zaštitu od kardiovaskularnih bolesti!

Ljubav

DIZANJE TEGOVA BOLJE OD KARDIO TRENINGA! Naučnici otkrili najefikasniju zaštitu od kardiovaskularnih bolesti!

Podeli vest

Dizanje tegova bolje nego kardio trening štiti od kardiovaskularnih bolesti tako što smanjuje opasne masti koje sa sakupljaju u arterijama i ugrožavaju rad srca, tvrde naučnici

Obe vrste treninga pokazale su se kao efikasne u smanjenju ove vrste masti kod male grupe gojaznih učesnika studije. Ali, trening snage, koji podrazumeva vežbe poput čučnjeva sa tegovima, imao je najveći uticaj.

Jedna vrsta ovih masti koje se nakupljaju u artergijama smanjena je gotovo za trećinu nakon tromesečnog programa treninga, koji su bili fokusirani na dizanje tegova, bez ikakvih kardio treninga.

MUŠKARCI MOGU DA ODAHNU! Pronađen lek protiv ćelavosti

Najčešći uzrok srčanih bolesti su nagomilane masti koje začepljuju arterije, a to je moguće sprečiti zdravom ishranom i vežbanjem.

Naučnici nisu ispitali kako bi kombinacije obe vrste treninga uticala na rad srca i topljenje masti u arterijama, ali svakako ističu da je bolje imati bilo kakvu fizičku aktivnost, nego nikakvu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija