• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo

14.07.2019

14:46

SAMO 300 KALORIJA MANJE ĆE ZAŠTITI VAŠE ZDRAVLJE! Kalorijski deficit može da podstakne metabolizam

Ljubav

SAMO 300 KALORIJA MANJE ĆE ZAŠTITI VAŠE ZDRAVLJE! Kalorijski deficit može da podstakne metabolizam

Podeli vest

Minimalno smanjenje količine hrane koju pojedete u toku dana podiže nivo "dobrog" holesterola i snižava krvni pritisak, pokazalo je istraživanje sprovedno na Djuk univerzitetu u Severnoj Karolini

Preporučen "kalorijski minus" je samo 300 kalorija, koliko ima, recimo, jedno parče pice, jedan čizburger ili šest keksića sa nekim filom.

Istraživanje je pokazalo da i tako mali kalorijski deficit može da podstakne metabolizam, što pozitivno utiče pre svega na opšte zdravstveno stanje, a onda i na mršavljenje.

KRASTAVAC DIJETA! Za samo sedam dana istopićete par kilograma viška!

Naučnici su tokom dve godine pratili grupu od 218 dobrovoljaca, od kojih se očekivalo da dnevni kalorijski unos smanje za 25 odsto. Ipak, iako su ispitanici u realnosti kalorijski unos smanjili za u proseku 12 odsto, i to je pokazalo pozitivne efekte.

Izgubili su prosečno 10 odsto kilaže, ali još važnije od toga je što su testovi krvi pokazali znatno niži nivo zapaljenskih markera koji se vezuju za bolesti srca, različite tipove kancera i demenciju, nego na početku istraživanja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija