• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.09.2019

11:53

IDEALAN SPORT I TOKOM HLADNIH DANA! Plivanje troši kalorije i čuva zdravlje

Ljubav

IDEALAN SPORT I TOKOM HLADNIH DANA! Plivanje troši kalorije i čuva zdravlje

Podeli vest

Hladni dani su na pomolu i mnogi od nas već razmišljaju da je vreme da počnu da vežbaju kako bi im telo ostalo u dobroj formi. No, umesto da se preznojavamo u teretanama, zašto ne bismo nastavili sa onim što smo radili manje - više celog leta - plivanjem

Sada, kada je letovanje mahom iza nas, već možemo da vidimo rezultate sporta koji oblikuje celo telo i blagotvorno utiče na sve funkcije organizma, pa je dovoljno samo da tokom hladnijih dana dva do tri puta nedeljno posećujete zatvorene bazena.

Oni koji redovno plivaju znaju koliko ovaj bazični sport jača celu muskulaturu, ali i srce i pluća. Bez obzira za koji stil se odlučite, plivanjem ćete poboljšati gustinu kostiju, ali i tonus mišića. Povećaćete i pokretljivost i elastičnost zglobova. Plivanje je jedinstveno i po tome što gotovo da ne postoji mogućnost povreda, s obzirom na to da smo u vodi lakši - na primer, u vodi do struka osećamo 50, a u vodi do vrata svega 10 % svoje težine.

Foto: Shutterstock

Nema lakšeg načina za mršavljenje od plivanja, s obzirom na to da na ovaj način trošimo minimum 400 kalorija za sat vremena. Smanjićete i rizik od dijabetesa, povećati kapacitet pluća, ublažiti stres...

Sve ove i još mnoge druge pogodnosti plivanja potvrđene su u istraživanju univerziteta u Sidneju, u kome je učestvovalo čak 4.800 plivača, čije je zdravstveno stanje praćeno dve godine u kontinuitetu.

Rezultati su impresivni: 98% učesnika značajno je poboljšalo većinu funkcija, dok su preostali imali nešto slabiji učinak, ali zanimljivo je da niko nije prošao bez bar jednog korisnog efekta. Recepta za sreću možda nema, ali kada je zdravlje u pitanju, jasno je da je plivanje jedan od njegovih najvažnijih sastojaka.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija